Кинези кажу: Европљани су љенчине

Директор огранка за иностране инвестиције при кинеској влади Ђин Ликвин рекао је да европски закони о раду и системи социјалне помоћи стварају од радника љењивце. Ликвин је истакао да Европљани треба да престану да се "излежавају на плажи" и да напорније раде на отклањању кризе у еврозони. Према његовим ријечима, он би помоћ упутио Европи […]

понедељак, новембар 7, 2011 / 21:55

Директор огранка за иностране инвестиције при кинеској влади Ђин Ликвин рекао је да европски закони о раду и системи социјалне помоћи стварају од радника љењивце.

Ликвин је истакао да Европљани треба да престану да се "излежавају на плажи" и да напорније раде на отклањању кризе у еврозони.

Према његовим ријечима, он би помоћ упутио Европи само уколико би извршила реформу "застарјелих" закона о раду и система социјалне помоћи.

Он сматра да су Европљани постали превише зависни о државној помоћи и да треба да престану да трагају за вањским изворима за рјешавање дужничке кризе која угрожава евро.

"Зашто, на примјер, у неким државама чланицама еврозоне радници морају да раде до 65 године а у неким у пензију одлазе са 55 година и потом се излежавају на плажама. То није поштено", истакао је Ликвин.

Кина је на самиту Г20 одржаном током протекле седмице у Кану одбила захтјеве да уложи средства за јачање Европског фонда за финансијску стабилност (ЕФСФ).  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *