Кина то воли круће: 8 осуђених на смрт

ПЕКИНГ – Суд у Кини осудио је на смрт седам лица, која су наводно учествовала у планирању терористичких активности, за пљачку и убиства у региону Синђијанг на западу најмногољудније земље. У саопштењу, објављеном на државној интернет-страници "Тјаншан", наводи се да је кинески Врховни суд одобрио смртну казну коју је раније за седморо оптужених изрекао суд […]

среда, март 23, 2011 / 13:43

ПЕКИНГ – Суд у Кини осудио је на смрт седам лица, која су наводно учествовала у планирању терористичких активности, за пљачку и убиства у региону Синђијанг на западу најмногољудније земље.

У саопштењу, објављеном на државној интернет-страници "Тјаншан", наводи се да је кинески Врховни суд одобрио смртну казну коју је раније за седморо оптужених изрекао суд у граду Кашгару.

Није познато да ли су седморо осуђених Ујгури. Кина оптужује ујгурске сепаратисте за подстицање немира у Синђијангу у јулу 2009. године када је погинуло скоро 200 људи.

У извјештају се наводи да се је седморо осуђених било међу десетак људи који су се између јуна 2008. године и октобра 2010. године састали и прикупљали средства за спровођење "насилних, терористичких", активности. Нису објављени други детаљи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *