Кина негира да је хакерисала америчке војне тајне

Кинеско министарство одбране данас је одбацило као смијешан амерички извјештај у коме се каже да су кинески хакери украли дизајне више од 20 великих америчких система оружја, рекавши да земљи није потребна помоћ споља за војни развој. „Вашингтон пост” је објавио извјештај америчког Научног одбора за одбрану у коме је наведено да је, између осталог, […]

петак, мај 31, 2013 / 10:27

Кинеско министарство одбране данас је одбацило као смијешан амерички извјештај у коме се каже да су кинески хакери украли дизајне више од 20 великих америчких система оружја, рекавши да земљи није потребна помоћ споља за војни развој.

„Вашингтон пост” је објавио извјештај америчког Научног одбора за одбрану у коме је наведено да је, између осталог, украден дизајн за бомбардере и ратне бродове, као и антиракетну одбрану која је кључна за Европу, Азију и Персијски залив.

Портпарол кинеског министарства одбране Генг Јаншенг одбацио је извјештај за који су званичници Пентагона и други амерички војни званичници рекли да је застарио и претјеран, преноси Ројтерс.

„У извјештају су потцијењени и одбрамбени безбедносни капацитети Пентагона и интелигенција кинеског народа. Кина има капацитет да произведе оружје које је потребно за националну безбједност. То су недано јасно потврдили кинески носач авиона, нови бомбардери и транспортни авион”, рекао је Генг.

Амерички предсједник Брак Обама ће разговарати о безбједности на Интернету са кинеским предсједником Сијем Ђинпингом током састанка у Калифорнији следеће недеље, пошто је Вашингтон све забринутији због кинеских хакерских напада на америчке војне мреже.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *