КГБ нашао кривце за напад у Минску

Под сумњом да су умијешани у прекјучерашњи терористички акт у Миниску, ухапшене су три особе и сви су признали кривицу, изјавио је данас министар унутрашњих послова Бјелорусије Анатолиј Куљешов на конференцији за новинаре, пренијела је белоруска новинска агенција Белта. „Сви приведени су грађани Бјелорусије”, рекао је Куљешов, додајући да су ту тројицу синоћ привели припадници […]

среда, април 13, 2011 / 17:57

Под сумњом да су умијешани у прекјучерашњи терористички акт у Миниску, ухапшене су три особе и сви су признали кривицу, изјавио је данас министар унутрашњих послова Бјелорусије Анатолиј Куљешов на конференцији за новинаре, пренијела је белоруска новинска агенција Белта.

„Сви приведени су грађани Бјелорусије”, рекао је Куљешов, додајући да су ту тројицу синоћ привели припадници Управе за бробу против организованог криминала и специјалне јединице Алмаз.

Према његовим ријечима, један од осумњичених директно је умијешан у експлозију у ноћи 3. на 4. јул 2008. у Минску, као и у експлозије у септембру и октобру 2005. године у граду Витебску.

Министар полиције је рекао да је МУП сакупио довољно доказа њихове кривице и да се тренутно подаци анализирају и систематизују.

У терористичком акту на станици „Октобарска” у метроу Минска, погинуло је 12, а рањено више од 200 људи, од којих су осам странаца – пет Руса и по један грађанин Јерменије, Туркменистана и Украјине, јавио је Итар-Тас, позивајући се на Министарство иностраних послова Бјелорусије. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *