Касиповић: Факултети сами да препознају корупцију

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је да се залаже за то да универзитети у Српској сами препознају људе који су евентуално корумпирани и не раде по закону и прописима, јер су прије свега у функцији студената. "Сматрам да је ово питање веома важно и то ћу захтијевати од ректора па и […]

четвртак, новембар 17, 2011 / 19:03

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је да се залаже за то да универзитети у Српској сами препознају људе који су евентуално корумпирани и не раде по закону и прописима, јер су прије свега у функцији студената.

"Сматрам да је ово питање веома важно и то ћу захтијевати од ректора па и руководстава појединих факултета, да сами међу собом провјере све ове наводе о евенталној корумпираности професора на појединим факултетима", рекао је Касиповић новинарима у Бањој Луци.

Он је истакао да је ово питање битно и због часних и честитих људи који раде на Универзитету, додајући да није добро ако се говори да је образовање корумпирано.

"Не мислим да је драстично тежа ситуација у Бањој Луци него негдје другдје и нисам никад поборник неких генералних оцјена што се тиче прича о корупцији на појединим факултетима", рекао је Касиповић.

Он је истакао да подржава сваку иницијативу која води према регуларности студирања и подржава свако размишљање које ће спречавати корупцију.

"Министарство просвјете и културе било је организатор једног округлог стола на којем о томе разговарано", закључио је Касиповић.

Говорећи о средњем образовању, министар просвјете и културе РС рекао је да у Министарству постоје иницијативе да у средње школе поново буду уведени пријемни испити, што је свакако предмет интересовања ресорног министарства.

"Педагошке стране на различите начине реагују на ову ситацију у вези са пријемним испитима, али за нас је примарно мишљење ученика, њихових родитеља и тим питањима се бавимо за наредну школску годину", поручио је Касиповић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *