Капичић: Напад политичке и историјске позадине

Јово капичић, пензионисани генерал УДБЕ брзо се огласио након напада и ријечима да су разлози политичке и историјске природе. "Ја овде важим за Црногорца, за организатора Голог отока и за творца хапшења Драже Михаиловића", рекао је он за Радио-телевизију Србије. "Он је, након прегледа у Ургентном центру, пуштен је на кућно лечење", рекао је Тањугу […]

понедељак, децембар 12, 2011 / 22:31

Јово капичић, пензионисани генерал УДБЕ брзо се огласио након напада и ријечима да су разлози политичке и историјске природе.

"Ја овде важим за Црногорца, за организатора Голог отока и за творца хапшења Драже Михаиловића", рекао је он за Радио-телевизију Србије.

"Он је, након прегледа у Ургентном центру, пуштен је на кућно лечење", рекао је Тањугу портпарол Клиничког центра Драго Јовановић.

Капичићев син Драган, бивши кошаркашки репрезентативац, потврдио је за "Блиц" да је његов отац нападнут и да је потражио љекарску помоћ због повреда главе и ока. Према ријечима чланова породице, "очигледно је да се не ради о пљачки, јер му ништа није узето".

"Био сам Бог"

Капичић је прије двије године узбуркао јавност када је изјавио да он и његови другови у комунистичким чисткама после рата "нису имали милости, јер су чистили смеће".

– То је тада било као да сам бог. Није било прописа, а могли сте да судите и да одлучујете – хвалисао се 2009. године народни херој, који је 1946. постао начелник Удбе за Београд, а исте године је руководио операцијама хапшења генерала краљевске војске Драже Михаиловића.

– Убијени су тада немачки заробљеници, па онда они који су радили за окупатора, а онда и четници – дословце је рекао Капичић, који је додао како је помирење партизана и четника у Србији немогуће.

– Шта ја сада имам да се мирим са неким коме сам брата убио, рекао је генерал, који је једно време управљао и злогласним логором "Голи оток".

Равногорци и НВО осудили напад на Капичића

Републичка асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета и неколико невладиних организација најјоштрије су осудиле физички напад на Капичића и затражили од полицијских органа да што пре открију нападаче, а од правосудних да их примерено казне.

"За време трагичног грађанског рата Јово Капичић и његов партизански покрет били су противници Равногорског покрета, али идеолошке разлике и сукоби не могу данас бити разлог за угрожавање било чијег живота, па ни генерала Капичића", изјавио је предсједник те асоцијације и народни посланик СПО Александар Чотрић.

Хелсиншки одбор за људска права у Србији, Центар за културну деконтаминацију (ЦКЗД) и Фонд Биљана Ковачевић Вучо затражили су од надлежних органа да хитно открију и процесуирају одговорне за напад на пензионисаног генерала ЈНА Јову Капичића.

"Шокирани смо вешћу о физичком нападу у сред дана на Јована Капичића, човека зашлог у десету деценију живота, који је поново постао ‘јавна личност’ када је о својој биографији и опредељењима проговорио отворено и без лицемерног улепшавања", наводи се у саопштењу тих организација.

Додаје се да је улично и свако друго насиље последица идеолошке конфузије и ревизионистичке климе, "којима највише доприносе медији и управо они актери јавне сцене који би морали да профилишу цивилизацијске вредности на којима почива данашња Европа".

"Атмосфера нетрпељивости, која се уместо тога генерише, даје практично ‘за право’ свакоме да се и физички обрачунава са људима који мисле, поступају и говоре као аутономне личности и другачије од трендова који доминирају у друштву", наводи се у саопштењу тих организација.0 КОМЕНТАРА

 1. Сваки пут када ово псето изађе на улицу треба да добије по њушци. А требало би и сина да му премлате. Матори коњ је то заслужио, али дебело. Ма сву породицу у коријену треба му сасјећи, само колико је он уништио младих живота. Зуб за зуб, око за око. Све честитке и подршка за јунака који је ово говно намлатио.

 2. Мислим да би овај позив на линч породице требао да буде избрисан, а будала која га пише извјесно вријеме одстрањена.

 3. Ти би требало да будеш избрисан Хорозе, и читав клан Драшковић-Бошковић зато што сте удбашке друкаре и шпијуни, а нарочито зато што сте провокатори у служби монструма и злочинца као што је Јово Капичић.
  Као и Јово, тако је и Вук прешао читав круг од Москве и Стаљина па до Вашингтона и НАТО-а.

  Шта је говорио Вук Манити у вријеме док је хушкао заједно са Слободаном и Јовом Србе по Југославији и слао Гишку на метак:

  …““У врховима америчких власти нисам наишао на стајалишта да је њима одвратна идеја српских земаља од Книна до Ђевђелије“, тешио се 1994., пре Олује изјављивао је да је Србија економски, биолошки и културно супериорнија од Хрватске, а потом да Србија и Хрватска морају наћи заједнички језик сарадње. На Равној Гори 1997. је узвикивао „Залепршаће српска застава на бедемима Книна и нећемо дуго чекати то“, нудећи себе на предводничком тенку за Хрватску. А онда: „Цео свет зна да сам био симбол отпора Милошевићевој ратној политици“. Што би му на то данас рекао Ђорђе Божовић Гишка?…“

  Сав СПО заједно са свим Драшковићима, капичићима, удбом, Службом и жутом камарилом требало би да окити бандере од Калемегдана до Славије.
  Тад би се ТЕК вратили на почетак…

 4. Хало болесњници,

  Не расправљамо о САД, ЦИА, НАТО, рату итд…
  Расправљамо да ли је у реду измлатити старца од преко 90 година.

  Ова педерчина Србослав је, кажу, један од оснивача СНС у РС. И шта ви мислите да такви идиоти дођу на власт.

  Божек,

  нешто си се пуно напалио на Драшковић-Бошковић фамилију. Нико ме не може убиједити да не припадаш СДБ-у. Сви “аргументи“ које фрљаш по Фронталима су написани у тој кухињи.

 5. :D:D:D

  Раскринк’о си ме Хороз!
  Сад још „објасни“ пуЋанству како у Србаља имаш: проруски СДБ и проамерЋку УДБУ!B-)

  Мени је у ствари заметно и понижавајуће водити распре са таквим олошем, али… Ти си ТАКО добар провокатор…;)

 6. Nije mi jasno kako je moguce da u tako demokratskoj i preporodjenoj zemlji kao sto je Srbija ovakav covjek bude napadnut na ulici. Da ga je neko napao u zatvoru, gdje lezi za svoje zlocine, to bi mi bilo jasno.

 7. E, to nam je pouka : da se ne dogodi za dvadesetak- tridesetak godina da naša djeca i unučad ovako dočekuju današnje naše RS Kapičiće , da se ne dogodi da zločinci dožive duboku starost uživajući na muci i kostima našega naroda.
  Care, zašto bismo godinama po zatvorima hranili , liječili, čuvali zločince. To je luksuz koji oni nisu zaslužili, a nama bespotrebni troškovi. Riješenje je -privremeno poništiti ukidanje smrtne kazne. Zločincima bih dao mogućnost biranja kako da se ona izvrši nad njima. Ni to nisu zaslužili.

 8. Тај зомби ка-пичић са дугогодишњим радним искуством ломљења српских вратова од удбашких конц-логора до логора на Голом Отоку, апсурд је да га неко назива некаквим „народним херојем“..којег народа је он херој? оног несталог брозојугословенског? С којим правом и којим заслугама ужива привилегије пензије и виле на Дедињу на грбачи све гладнијег српског народа?

  Пре неки дан је ова владајућа булумента једног поштеног официра и његову породицу отјерала у смрт, скоком са 6 спрата јер су их деложирали из те собице једине имовине која им била на располагању и пријеко потребна за преживити, а ове октоподе капичиће од стотину љета чувају још увијек ко талмуд.

 9. Боље би било да је „осветник“том старом крволоку умјесто носа поломио ноге да не гази и не смрди Београдом.Колико у њему има мржње према нашем народу доказао је подршком за самосталну Ц.Гору, а остао у Београду.
  Било је крајње вријеме да Срби почну да памте злочине и злочинце који су у црно завили наш народ.

 10. Јеботе, који квантитет храбрих четаља.
  Пизда вам материна, лако је старца измлатити. Марш у Лепосавић па доље ударајте.

  Нисам могао замислити да ћу некад доћи у ситуацију да Јову Капиџића браним од “четника“. Јебем вам нану због тога.

 11. Симо Oрозе натакни на к…ц ако га имаш ,своју маму која јадна није знала какав ће будалетина из јајета да се испили.
  Да је знала офарбала би јаје за ВАСКРС, само да се таква будалетина не излеже.

 12. Ти си се нашао да јебеш нану некоме због џукеле Јове.
  Зар су године старости нешто што амнестира злочинце?

 13. Међеде, није због џукеле Јове.

  Ниси разумио. Нисам знао да се оволико гована представља четницима и јавно показују храброст и патриотизам славећи батинање човјека од 90 година.

  А можда и јесте због Јове. Ако икога мрзим онда су то Капиџић и његове фаланге, али кад видим ко данас себи узима за право да се проглашава Дражиним сљедбеником, онда ми се помути у глави и морам да неком опсујем нану.

 14. optimus, 13.12.2011. 17:38:43

  “Зар су године старости нешто што амнестира злочинце?“

  Ко то, међеде, амнестира злочинце?

  Ја о томе нисам ни ријеч прозборио. Ја боље од тебе о тим комунистичким злочинима знам и мислим да сам највише на Фронталу писао о њима.

  Ја само јебем нану свакоме ко слави пребијање једног старца, макар се он звао и Јово Капиџић.

 15. Е па јеби сам себи нану а можда ти се још неко придружи у том послу од нас који славимо пребијање маторога злочинца

 16. B-)

  Нешто гледам ову слику сподобе, ал га је удесио свака му част, само му још рогови ђавола фале па да буде комплетан!

  Пернати, смањи доживљај, тај злочинац је пребијао кичме претежно неподобним комунистима по Голом Отоку, можда га је неко исто тако његових година пресвуко по пичци…а имао је коцкарских страсти, па можда уз коцкарски дуг добио по њоњи, а сад изиграва кенедија. Попусти се ти Равне Горе и Четника није та прича за тебе и твог голуба сероњу.

 17. Администратор би требао да води рачуна о култури дијалога, које на Фронталу углавном више нема. Какви примитивци заузимају јавни простор. Људи, постоји Устав, закони, одлуке, уредбе, органи који требају проводити све ово, немојте бити примитвни и на овако стравичан начин сами себе дискредитовати као озбиљне људе. Фрустрација ума код нас просјечних Срба је на превисоком нивоу и постоје двије варијанте или да добијемо мождани удар колективно или да се помлатимо с неким како би избацили све своје фрустрације напоље..

 18. Цецо, ово је био „напад из позадине“…:D
  И ми то сад коментаришемо. Кад БУБЕШ то разумела, а ти се пријави, па ћемо0 да БУБНЕМО и тебе…
  Па ћеш бити задовољна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *