Капело: Морињо нема поштовања

БЕОГРАД – Селектор енглеске фудбалске репрезентације Италијан Фабио Капело је оцијенио да је Реалов тренер Португалац Жозе Морињо показао непоштовање када је рекао да је одбио понуду Фудбалског савеза Енглеске (ФА) да прије њега преузме национални тим. „Не причам о вези и контактима с другим клубовима, из поштовања према другим тренерима. О томе не разговарам […]

уторак, март 29, 2011 / 18:20

БЕОГРАД – Селектор енглеске фудбалске репрезентације Италијан Фабио Капело је оцијенио да је Реалов тренер Португалац Жозе Морињо показао непоштовање када је рекао да је одбио понуду Фудбалског савеза Енглеске (ФА) да прије њега преузме национални тим.

„Не причам о вези и контактима с другим клубовима, из поштовања према другим тренерима. О томе не разговарам с другима, пошто су то тајне. Никада вам нећу рећи шта ми се стварно догодило у каријери”, рекао је Капело британским медијима.
Морињо је у изјави за „Екип” рекао да су га челници ФА прије Капела контактирали о могућем преузимању репрезентације, пошто је 2007. отпуштен Стив Мекларен јер није обезбиједио пласман на Европско првенство 2008.
„То су озбиљне ствари. Сваки клуб и свака репрезентација разговарају са многим тренерима када намјеравају да ангажују новог и то је свуда исто. То је питање предјседника клуба или Савеза, а не питање тренера”, рекао је Капело.
„Не волим да причам о таквим стварима, доста сам рекао”, додао је он.
ФА је одбацио Морињове тврдње.
„Капело је био наш први избор за селектора и то смо од почетка свима јасно рекли”, наводи се у саопштењу.
Медији у Британији замјерају Капелу што за три и по године није добро научио енглески језик, али Италијан сматра да може добро да се споразумијева са играчима користећи 100 ријечи.
„Колико језика ви говорите?”, упитао је Капело новинаре.
„Када разговарам са играчима, они све разумију и то је најважније. Не могу да причам о економији и другим стварима, али када причате о тактици не користите много ријечи. Не морам с њима да разговарам о различитим стварима, потребно ми је највише 100 ријечи”, рекао је Капело.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *