Као у Титово вријеме: Избодена двојица Срба на територији Косова под окупацијом

Двојицу младића из Партеша, Слободан Савић (26) и Марко Мирковић (18), изболи су у суботу непознати нападачи у селу Грнчар, у општини Клокот, преноси РТВ Ким.

недеља, децембар 18, 2016 / 13:05

Двојицу младића из Партеша, Слободан Савић (26) и Марко Мирковић (18), изболи су у суботу непознати нападачи у селу Грнчар, у општини Клокот, преноси РТВ Ким.

Савић се тренутно налази на лечењу у болници у Грачаници.

Савић је, према речима његове мајке Слободанке, задобио повреде у доњем делу леђа и у препони и хитно је пребачен у болницу у Грачаници, док је Мирковић добио убод у груди и леви кук и њега су након указане помоћи у гњиланској болници пустили кући.

Двојицу Срба су у суботу око 13:30 по изласку из сеоског кафића напала шесторица мушкараца која су ту претходно била, каже за РТВ Ким мајка повређеног Савића.

"Они су кренули кући и испред аута су прво напали Марка, а онда и мог сина Слободана. Било их је шест, а пре него што су их напали били су у истом кафићу за суседним столом. То ми је испричао син. Рекао ми је да су их чули да су разговарали на албанском", испричала је Савићева мајка.

Слободанка тврди да пре напада није било никаве свађе између двојице Срба и групе која је седела за суседним столом.

Полиција је обавештена о нападу, а Савић је, како тврди његова мајка, дао изјаву тужиоцу у Гњилану.

Прошлог петка је у Грнчару претучен Србин Г.П. Њега су, према локалним изворима, претукла тројица Албанаца од којих је један наводно дуговао новац за ауто повређеном Србину.

 

Канцеларија за КиМ осудила напад на двојицу Срба у Грнчару

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да најоштрије осуђује умало фатални напад на двојицу српских младића у општини Клокот, за који је, према сведочењу једног од рањених, одговорна група Албанаца.

Будући да се напад догодио на јавном месту и да постоји више сведока, очекујемо да одговорни буду одмах приведени. Овога пута не може бити никаквих изговора за неефикасност полиције, која мора на делу да докаже да су Срби на Косову и Метохији једнаки пред законом, наведено је у саопштењу.

Упозоравамо да учесталост и бруталност напада на Србе на КиМ увек расту са политичком нестабилношћу, те да су, како је наведено, политички напади на српски народ по правилу пропраћени и оваквим инцидентима.

"Искуство је показало да међунационалне тензије на Косову и Метохији ескалирају упоредо са јачањем антисрпске политичке реторике у привременим институцијама самоуправе у Приштини, где очито не постоји искрено већинско опредељење за стварање мултиетничког друштва", наводи Канцеларија за КиМ. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *