Калчо: Пола клубова дијели стадионе међусобно

Фудбалери Каљарија играће у предстојећој сезони Серие А на стадиону Нерео Роко у Трсту, одлучила је управа клуба са Сардиније. То ће италијанску лигу довести у велики проблем, јер ће тај стадион користити и Удинезе, због реконструкције Фриулија. Они ће бити шести пар екипа које играју у истом граду и пети пар који дijели стадион, […]

петак, јун 21, 2013 / 00:38

Фудбалери Каљарија играће у предстојећој сезони Серие А на стадиону Нерео Роко у Трсту, одлучила је управа клуба са Сардиније.

То ће италијанску лигу довести у велики проблем, јер ће тај стадион користити и Удинезе, због реконструкције Фриулија.

Они ће бити шести пар екипа које играју у истом граду и пети пар који дijели стадион, па ће жрijеб за нову сезону представљати праву логистичку ноћну мору.

Каљари живи номадски од када је њихов стадион Сант’Елија проглашен недовољно добрим за професионални фудбал, а у прошлој сезони играо је на Ис Аренасу у свом граду, као и у Парми и Трсту.

Лига је ове године као услов за играње затражила доказ да ће екипа свих 19 мечева као домаћин моћи да одигра на истом мjесту. Сардински клуб је првобитно тражио од Бреше дозволу да игра на Ригамонтију, али је није добио.

Трст дуго чека прволигашки фудбал, а редовно организује велике мечеве, укључујући и дуеле репрезентација.

Међутим, пошто ће на истом стадиону играти и Удинезе, Трст ће ове сезоне имати исти распоред као Верона (Кјево, Хелас Верона), Ђенова (Ђеноа, Сампдорија), Милано (Милан, Интер) и Рим (Рома, Лацио), гдjе ће такође по двijе екипе дijелити стадион. Торино је тек у нешто бољој ситуацији од када Јуве има свој стадион и не дijели га са клубом који носи име града.

Да би се обезбijедило да у свим ситуацијама само један од клубова буде домаћин у једном колу Италијани ће морати да пронађу неки систем значајно напреднији од српске верзије Бергерових таблица, које се користе за жреб у Јелен Суперлиги.

Италијанима ће бити потребно најмање по шест "двојки" и "десетки", бројева који су по тумачењу челника нашег националног шампионата једини које могу да понесу шампион и вицепрвак у новој сезони, и због којих из године у годину домаћа лига има буквално пресликан распоред.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *