Калабић: СНСД покреће парламентарну истрагу о злоупотребама у УИО

Савез независних социјалдемократа покренуће парламентарну истрагу на нивоу БиХ о злоупотребама у Управи за индиректно опорезивање БиХ, најавио је данас члан Главног одбора СНСД-а Драго Калабић. Калабић је на конференцији за новинаре у Бањалуци поставио питање да ли је правда селективна у БиХ, након хапшења предсједника Федерације БиХ Живка Будимира. "Зашто је Суд БиХ блокирао […]

недеља, април 28, 2013 / 21:12

Савез независних социјалдемократа покренуће парламентарну истрагу на нивоу БиХ о злоупотребама у Управи за индиректно опорезивање БиХ, најавио је данас члан Главног одбора СНСД-а Драго Калабић.

Калабић је на конференцији за новинаре у Бањалуци поставио питање да ли је правда селективна у БиХ, након хапшења предсједника Федерације БиХ Живка Будимира.

"Зашто је Суд БиХ блокирао имовину бившег директора УИО БиХ Кемала Чаушевића вриједну неколико милиона КМ и он данас слободно пије кафу на Башчаршији, док је Будимир ухапшен за неколико десетина или стотину хиљада марака мита који се помињу у извјештајима“, истакао је Калабић.

Калабић је истакао да СНСД жели да се истражи за колико је новца због криминала у УИО БиХ оштећена читава БиХ и Република Српска.

Он је рекао да је неприхватљиво да јавност дуго времена остаје без одговора од УИО БиХ на ова питања, док се у медијима пише о томе како се радило у УИО.

“Руководство Управе мораће нам дати адекватан одговор шта се то дешавало и је ли на помолу једна од највећих афера у БиХ“, истакао је Калабић.

Калабић је рекао да су у Федерацији БиХ помиловани ратни злочинци и окорјели криминалци, јер је очито да су бошњачке политичке партије тамо ћутале и да нико није желио да створи законодавни ни безбједносни оквир да се то не дешава.

Он је напоменуо да су се те ствари дешавале у Федерацији, док је истовремено оптуживана Република Српска како наводно није кооперативна и не жели да створи законодавни оквир за неке активности.

Калабић је рекао да ће представници институција Српске ускоро урадити анализу колико Српску кошта БиХ, те многе агенције које су скупе а чије је формирање било исфорсирано.

Он је закључио да СНСД није одустао од идеје укидања Оружаних снага БиХ, због великих трошкова за њихово финансирање, али да о томе још нема консензуса.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *