Како тече тужакање Нокије и Епла?

Крајем прошле године финска Нокиа поднијела је тужбу против компаније Eпл, у којој се наводи да она користи пет њених патената . Тужба је поднијета Међународној комисији за трговину у Америци, ау њој се наводи да су патенти које Епл користи при изради својих уређаја – АјФон, АјПед и АјПод Тач, регистровани од стране компаније […]

понедељак, март 28, 2011 / 17:46

Крајем прошле године финска Нокиа поднијела је тужбу против компаније Eпл, у којој се наводи да она користи пет њених патената .

Тужба је поднијета Међународној комисији за трговину у Америци, ау њој се наводи да су патенти које Епл користи при изради својих уређаја – АјФон, АјПед и АјПод Тач, регистровани од стране компаније Нокиа чак десет година пре појаве АјФона.

Поменуто тијело је ове оптужбе одбило, а судија Џејмс Гилдеа, оцијенио је да оне нису основане, преноси АФП.

Детаљније објашњење ове одлуке није објављено, а у коментару на одлуку из компаније Нокиа рекли су да се са њом не слажу, али да ће сачекати да се упознају са детаљима, прије него што преузму даље кораке.

Ипак, пресуда није коначна, а случај би требало да прегледа и шесточлана комисија која може донијети другачију одлуку.

Ово није прва тужба пред Међународном комисијом чије су стране у спору Нокиа и Епл, а разрешење једне од њих се очекује у јуну, с том разликом што се на позицији туженог налази Нокиа. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *