Како изгледа људско тијело изнутра, да постоји џиновски микроскоп

Аниматори су створили невјероватне слике које подсјећају на ванземаљске светове, а заправо представљају унутрашњост људског тијела. Студио ИксВиво (XVIVO) у Хартфорду (Конектикат) је у филмовима и сликама представио унутрашњост људског тијела увеличану чак 10 милиона пута. Ове слике имају за циљ да помогну научницима и студентима да на креативан начин разумију људско тијело. ИксВиво је […]

четвртак, јун 6, 2013 / 08:48

Аниматори су створили невјероватне слике које подсјећају на ванземаљске светове, а заправо представљају унутрашњост људског тијела.

Студио ИксВиво (XVIVO) у Хартфорду (Конектикат) је у филмовима и сликама представио унутрашњост људског тијела увеличану чак 10 милиона пута.

Ове слике имају за циљ да помогну научницима и студентима да на креативан начин разумију људско тијело.

ИксВиво је направио колекције за бројне институције укључујући Харвард, Пфајзер и Министарство одбране САД користећи реплике електронских микрографа, медицинске илустрације и фотографије људског тијела на молекуларном нивоу.

Иако је пројекат користио стварне податке, опрема којом се снимају молекули нема боју, па су илустратори сами бирали колорит и сjенчење.

Мајкл Астрахан, партнер у овој компанији каже: “Оваква умjетност покреће људе. Можемо било каквој информације која дjелује досадно и неинспиришуће удахнути живот”.

 

Inner Life the Cell Full Version from New Life Ministries on Vimeo.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *