Кад Србија неће, Пурда хоће

Тихомир Пурда, кога је Србија теретила за ратни злочин у Вуковару 1991. године, најавио је да ће због хапшења и притвора тужити Србију. Он је најавио да ће тужити Србију због хапшења и притвора, пошто је почетком године провео два мјесеца у затвору БиХ, због потјернице коју је за њим расписала Србија, теретећи га за […]

петак, април 29, 2011 / 20:12

Тихомир Пурда, кога је Србија теретила за ратни злочин у Вуковару 1991. године, најавио је да ће због хапшења и притвора тужити Србију.

Он је најавио да ће тужити Србију због хапшења и притвора, пошто је почетком године провео два мјесеца у затвору БиХ, због потјернице коју је за њим расписала Србија, теретећи га за ратне злочине у Вуковару – пренијели су хрватски медији.

"Мој адвокат ради на томе и рјешавамо папирологију", рекао је Пурда.

Пурду и његову породицу, који живе у Вуковару, данас је посјетила премијер Хрватске Јадранка Косор.

Пурда је послије разговора са њом рекао да очекује да ће га посјетити поново, када његова супруга Слободанка роди дијете, јер би Косорова могла да буде кума његовом четвртом дјетету.

Пурда је на основу међународне потјернице, са којом су још три године раније упознате хрватске надлежне институције, ухапшен на граничном прелазу Орашје у БиХ.

Провео је у притвору скоро два мјесеца док Србија није одустала од оптужбе да је са двојицом сабораца убијао рањенике ЈНА почетком новембра 1991. године у Вуковару.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *