Кад поскупи Фотошоп: Ево алтернатива

Представљамо вам нека од најбољих рјешења за обраду фотографије на полупрофесионалном нивоу. Пет алтернатива за Адобе Фотошоп. ГИМП Гимп је бесплатан пандан најпопуларнијем програму Адобе пакета. У њему ћете наћи потпуну подршку за лејере и маске, велики распон префињених контрола за подешавање четкице или оловке и још многа друга подешавања неопходна за професионалну обраду фотографије. […]

среда, мај 15, 2013 / 19:46

Представљамо вам нека од најбољих рјешења за обраду фотографије на полупрофесионалном нивоу.

Пет алтернатива за Адобе Фотошоп.

ГИМП

Гимп је бесплатан пандан најпопуларнијем програму Адобе пакета. У њему ћете наћи потпуну подршку за лејере и маске, велики распон префињених контрола за подешавање четкице или оловке и још многа друга подешавања неопходна за професионалну обраду фотографије. Постоји и велика интернет заједница гдје можете наћи незваничне додатке за овај изванредни програм. За љубитеље Фотошопа ту је и ГИМПшоп, дистрибуција ГИМПа са идентичном копијом Адобе Фотошоп интерфејса.

Пикаса

Гугл Пикаса није пандан програмима из Адобе пакета, али садржи многе неопходне функције због којих велики број корисника софтвера за обраду слике инсталира Фотошоп, укључујући и замјену за "клон стемп" алатку која завршава посао. Ако вам је софтвер за обраду слике потребан само због "пеглања" фотографија, без претјеране потребе за ретуширањем, овај програм је идеалан избор за ваш систем.

Инкскејп

Инкскејп је моћан програм за обраду слике који је прије намијењен за рад са векторима него са битмапама, нешто налик мутанту Адобе Фотошопа и Адобе Илустратора. Ако чезнете за подршком вектора у Фотошопу во је програм који ћете користити са задовољством.

Пеинт.НЕТ (само за Виндоуз)

Пеинт.НЕТ је мало простији програм од ГИМПа, али садржи шири спектар ефеката и пресета у односу на свог конкурента. Интерфејс је мало интуитивнији, тако да ћете провести мање времена тражећи одређене алате него што је то случај када радите уГИМПу.

Сишор (Seashore/Мac)

Oво је сјајан програм за обраду фотографије на аматерском нивоу, врло пријатног изгледа, са корисничким интерфејсом који се буквално стапа са остатком Мек ОС Икс . Недостаје му једино могућност измјене текста у лејерима, што ће за неке од корисника представљати јако иритантан проблем.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *