СИТНИЧАРЕЊЕ

Рецензија романа Ситничарница ‘Код срећне руке’, Горана Петровића.



Турски свијет у Дјечијем позоришту Републике Српске

Ансамбл Дјечијег позоришта Републике Српске започео је припреме како би представа "Био једном један лав", у режији Николе Бундала, наишла на што бољи пријем у званичној селекцији такмичарског програма 19. Међународног фестивала позоришта за дјецу који се одржава у Анкари, Турска.


Азбукоубиство у Вишеграду

Без обзира на постојање енглеског језика, као изабраног надјезика оних који не говоре српски, натписи на српском језику, нијесу и на српском писму.



Лажна брига лингвиста за српско писмо и његова издаја

Недавно је на Филолошком факултету у Београду одржан научни скуп под називом Српски идентитет, српски језик и Закон о родној равноправности, са циљем да се изврши притисак на власт како би унела измене у постојећи закон о родној равноправности, јер је катастрофално штетан по српски народ. По том питању свака част лингвистичкој струци.



Довољан је наслов: Клуб умјетничких душа удесио конкурс љубавне лирике у Мркоњић Граду

Конкурсу "Са љубави твојом", према мотивима пјесме "Љубав" персијског пјесника Омара Хајама, подијељен је у три старосне групе – "афирмисани пјесници", "младе наде" и "свици љубавне поезије".


СИТНИЧАРЕЊЕ

Рецензија романа Ситничарница ‘Код срећне руке’, Горана Петровића.


Завичајни клуб – Нова замисао Представништва Српске у Србији

Представништво Републике Српске у Србији објавило је унапријеђен и редизајниран веб-сајт путем којег је започет и нови пројекат – "Завичајни клуб", којим Представништво жели да да допринос унапређењу сарадње са Србијом, те промоцији и развоју Српске.


Окупатор се шверца у бусу

Фотографија је настала у Бањој Луци, у градском превозу, гдје прво у очи упада да се окупатор назива "партнером".