Никола Лазаревић: Правда, бунт, политизација?

Нисам мислио, али сам принуђен да после нешто више од два мјесеца од почетка протеста поводом смрти младог студента, музичара и спортисте Давида Драгичевића, нешто напишем и објавим као лични став.


Казнили сте полицајца за паркирање, а шта за вожњу без таблица?

МУП РС се хвали како је за погрешно паркирање идентификовао и казнио ЈЕДНОГ полицијског службеника и 9418 грађана. Фронтал.СРБ позива да идентификују и казне одговорне и подређеног им полицајца, који на службени паркинг паркира нерегистровано возило?


Лазански: Британци би слали војнике „против руског утицаја“ из патолошке хистерије

Војно-политички аналитичар Мирослав Лазански сматра да је најављено слање британских војника у БиХ као појачање ЕУФОР-у током предстојећих избора у функцији политичког притиска на Републику Српску.


Никола Лазаревић: Правда, бунт, политизација?

Нисам мислио, али сам принуђен да после нешто више од два мјесеца од почетка протеста поводом смрти младог студента, музичара и спортисте Давида Драгичевића, нешто напишем и објавим као лични став.Дараа на чекању: ИД се помаља из пустиње

Овај Сиријски преглед долази након већег предаха, усљед затишја у помјерању линија фронта, потакнут поновним дјеловањем Исламске државе из енклава у пустињи.


У сијенци „Дана архитектуре у Бањој Луци“ спрема се урбицид

Запамтите ова имена: доц. др Огњен Шукало, доц. др Диана Ступар, доц. др Марина Радуљ, доц. др Малина Чворо, доц. др Маја Милић-Алексић, чланови су Катедре за архитектонско пројектовање Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањој Луци и имају примједбе на регулациони план главног града Српске.Какве везе имају обојене револуције са Сребреницом?

Стефан Каргановић се потписује испред Историјског пројекта Сребреница, али то изгледа уопште није примарна област његовог интересовања. Више текстова посвећује дизањем узбуне око политичких дешавања у Српској. У овом случају кроз ту призму се гледа покрет Правда за Давида и прикљученија.


НСРС крије стенограме и записнике Анкетног одбора јер је „таква пракса“

Анкетни одбор у случају смрти Давида Драгичевића је одлучио да се те информације објављују на веб страници Народне скупштине, али се та одлука не поштује. Објављивање тих докумената предвиђа и Правилник о јавности рада Народне скупштине.


Јавио се и Стефан Каргановић са оштрице бријача

Стефан Каргановић је био један од главних саговорника државних медија када су у питању спиновања о обојеним револуцијама, а послије се појавила вијест да га се истражује за проневјеру пара које је добио од државе. Са тих позиција дотиче се дешавања око смрти Давида Драгичевића из Бање Луке.


Трамп и јерусалимско раскршће неоконзервативаца

Двомиленијумско јеврејско “Догодине у Јерусалиму“ се на револуционарно симболичан начин остварило 14. маја, кад је амерички предсједник Доналд Трамп испунио предизборно обећање и помјерио амбасаду своје државе из Тел Авива у Јерусалим, признајући га тако не само као власништво Израела, него и као његову престоницу.


Шта нам је донио бабо Ердоган?

Чланице ЕУ су са невјероватним жаром за једне ублехаше који мрсимуде о мањинским и људским правима, Реџепу забранили да држи предизборне скупове тамо гдје има Турака. Зато је он дошао у Сарајстан и мањак Турака надокнадио увозом.


Ко слуша Мектића и Сарајево – Ласић из ХНК сигурно не!

Послало Сарајево мигранте из Азије у Салаковац надомак Мостара, а Илија Ласић из полиције Херцеговачко-неретванског кантона, зауставио код Коњица њихов поход на Травунију. Некадашњи посјед Растка Немањића. У свему томе Мектић се дури због потеза који врло лако и врло брзо може поновити и МУП Српске.