Канада у сусрет легализацији марихуане: Предвиђа се да ће је користити 15 одсто становника

Производња канабиса већ је постала веома уносна у Канади и мјери се милијардама долара, а након његове легализације Канађани могу да користе ову дрогу на разне начине – од електричних цигарета до узгајања на својим имањима.


Ово је вијест: Алжир забранио нинџе у јавној служби

Влада Алжира забранила је да се на радним мјестима носи вео преко читавог лица, попут бурке или никаба.
Премијер Ахмед Ујауха позвао је своје министре и гувернере да стриктно поштују ову инструкцију да би се „спријечило облачење које отежава провођење функција јавне службе“.
Мерон поднио извјештај УН: Ипмпресивно наслијеђе Руанде и бивше Југославије

Предсједник Међународног механизма за кривичне трибунале /ММКТ/ Теодор Мерон поднио је Генералној скупштини УН шести годишњи извјештај о раду Механизма и указао на најважније догађаје у претходној години.


Гвантанамо: Од Обаминог затварања, до Трампове модернизације

Сједињене Америчке Државе неће затворити злогласни затвор Гвантанамо, у који су смјештена лица за која се тврди да су муслимански терористи, а затворски комплекс је модернизован и прилагођен затвореницима, од којих су неки већ остарјели.


Човјек УН у Сирији се повлачи са позиције из личних разлога

Изасланик УН за Сирију Стафан де Мистура изјавио је да ће се крајем новембра повући са ове функције након што је дуже од четири године предводио напоре свјетске организације да се оконча седмогодишњи рат у тој земљи.


Коломбајн у Керчу: Личи ли Русија превише на Америку?

Међу 20 жртава пуцњаве у колеџу у Керчу на Криму је 11 малољетника, изјавила је данас руски министар за здравствену заштиту Вероника Скворцова, што увелико подсјећа на чувени масакр у Коломбајну, Охајо, САД, о којем је снимљено више филмова.