Историја се понавља: Извиђачи као оквир за паравојне јединице у Ефбиху

Око 50 младих извиђача из Кантона Сарајево постројило се током обиљежавања 25. годишњице формирања 105. моторизоване бригаде тзв. Армије БиХ. Одред извиђача Раковица 9 преузео је ратну заставу ове бригаде коју му је предао Мустафа Рустемагић.Ранохришћанске вијести из катакомби: Скривени Срби полако испливавају на свјетлост дана у Сарајеву

Митрополит дабробосански Хризостом у интервјуу за Дојче веле утврдио како ”Срба у Сарајеву има више него што претпостављамо”, а разлог таквом стању је што се Срби “крију, не експонирају се”, али како вријеме пролази – а ево већ је 2018. година – све храбрије ”испливавају” на површину.


Српска нова година у Истри без Боре Дрљаче, јер је “прочетник”

Наступ српског пјевача народне музике Боре Дрљаче, најављен у оквиру дочека православне Нове године 13. јануара у Дому бранитеља у Пули, отказан је данас послије контакта градоначелника Бориса Милетића са предсједником Заједнице Срба у Истри Миомиром Јеремићем.


Историја се понавља: Извиђачи као оквир за паравојне јединице у Ефбиху

Око 50 младих извиђача из Кантона Сарајево постројило се током обиљежавања 25. годишњице формирања 105. моторизоване бригаде тзв. Армије БиХ. Одред извиђача Раковица 9 преузео је ратну заставу ове бригаде коју му је предао Мустафа Рустемагић.


Кредити финансирају изградњу насипа у Српској

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић састао се данас са представницима Европске инвестиционе банке и надлежне консултантске куће, са којима је разговарао о напретку пројекта „Хитне помоћи и заштите од поплава у Републици Српској“, који се финансира средствима ЕИБ-а.


Курир заплијенио дрогу и оружје у Бијељини

Полицијски службеници Управе за тероризам и екстремизам Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Бијељина, а под надзором Тужилаштва БиХ и Окружног јавног тужилаштва Бијељина, спровели су акцију кодног назива „Курир“, у склопу које су јуче лишили слободе четири лица, због сумње да су извршила кривична дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ из члана 361. КЗРС.


Кад дођу поплаве, запамтите да се о превенцији причало у влади

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф. др Стево Мирјанић затражио је данас интензивирање активности свих надлежних институција на уређењу водотока и експлоатације минералних сировина из водотока у Републици Српској.


Влада Српске засједала редовно и 164. пут

Прочитајте које је одлуке донијела влада Жељке Цвијановић, од спољнотрговинског промета до Агенције за мирно рјешавање радних спорова, са сагласношћу Министарству омладине и спорта за паре које је утрошило 2017. године.


Миленку дошао Шнајдер на врата

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић разговарао је данас у Бањој Луци са Патриком Шнајдером, савјетником у Сектору за владавину права у Канцеларији специјалног представника Европске уније у БиХ о Нацрту Закона о жртвама ратне тортуре , који је недавно усвојила Влада Републике Српске.


Жељка честита Дан бораца и Први српски устанак

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитку Борачкој организацији Републике Српске и свим некадашњим припадницима војске Републике Српске поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.