Честитка за Приштину из Бурундија: Повучено признање

Јесте да је далеко, али је од срца. Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас да је Бурунди повукао признавање независности Косова, што је одличан естрадно-политички пропагандни доказ да борба против резултата агресије никад не смије престати.


МУП РС: Имамо право да увеземо оружје

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) тврде да је Дирекција за промет наоружања и војне опреме РС, у поступку набавке ватреног оружја за опремање МУП РС, прибавила све потребне сагласности које издају надлежне институције БиХ за увоз наоружања.


Говедарица, ако преведемо: Мектић прича, а не мисли

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је данас да изјава министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића да „Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници“ није став Мектића нити СДС-а.


Ко селфира, тај и дочека: Жељка се молила са Трампом

Није јасно да ли је фотографију из Уједињених Ентитета Сјеверне Америке опет сама направила и послала предсједница Владе Српске, будући да јој се не виде обе руке у кадру, а и фотографија је сасвим непрофесионалне композиције.


Нови амбасадор БиХ у Пољској: По занимању Хрват

Ивана Дунђера, запосленика Предсједништва БиХ, који је у Служби за односе с јавношћу запослен по уговору о дјелу као стручни сарадник, Предсједништво је именовало за новог амбасадора БиХ у Пољској.


Додик у епизоди: Како је име бар једном руском произвођачу авиона?

Предсједник Републике Српске Милорад рекао је, приликом обиласка радова на реконструкцији и изградњи нових полигона центра за обуку у бившој касарни Залужани, да у овој касарни нема ни руских ни америчких ракета и да у њу неће слијетати ни “боинзи ни руски авиони”.


Састали се к’о у странци: Додик, Цвијановићка, Мирјанић, Митровић, Радмановић и Шпирић

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарали су данас на радном састанку, у Бањој Луци, о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ.


Амфилохије: Сарадња са Харадинајем и дружином, најсрамнији чин у историји Црне Горе

Недавна посјета црногорског премијера Душка Марковића Косову је срамота по Црну Гору, саопштио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије на промоцији књиге “Манастирски синови” Илије Лакушића.


Ђокић посјетио градски одбор у Бањој Луци

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да је након проведених унутарпартијских избора у бањалучком Градском одбору Социјалистичке партије видан напредак, којем свједочи све већи број нових чланова и политичких активности.


Муке Ефбиховске: Лидија Брадара опет ухљебљује на савјетничка мјеста

Из Сарајевског ЦИН-а јављају да је Лидија Брадара, предсједавајућа Дома народа ПФБиХ, именовала је још једног савјетника који не испуњава законске услове за ту позицију. Именовање је услиједило након што је један од осам раније именованих савјетника дао оставку.


Васићев радар: Американци кажу да Лукач лаже

(Овдје није баш најјасније да ли Костадин покушава да укаже на нетачност министрових изјава, или да је изостанак обуке од стране “америчких специјалаца” зато јер МУП РС купује оружје од Србије, нека тобожња трагедија? Прим. Фронтала.)


Честитка за Приштину из Бурундија: Повучено признање

Јесте да је далеко, али је од срца. Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас да је Бурунди повукао признавање независности Косова, што је одличан естрадно-политички пропагандни доказ да борба против резултата агресије никад не смије престати.


Конектикат из Сарајева: Све шта тражи ЕУ мора се испунити

Већ смо се бавили саопштењем Центра за повезивање са Европском унијом – ЕУ Цоннецт. Настављају и кроз анализу Првог прегледа Међународног монетарног фонда (ММФ) по основу проширеног аранжмана и Захтјев за продужење аранжмана са БиХ, природно траже пренос надлежности и свако супротстављање еврохегемонији називају “политизацијом”.