Српска поново због ММФ предала надлежност

Влада РС обавезала се ММФу, на потписивање Меморандума о разумијевању о финансијској стабилности, којим је предвиђена размјена информација и сарадња на пољу супервизије банака између Централне банке (ЦБ) БиХ, Агенције за осигурање депозита (АОД) и ентитеских агенција.Пореска управа принудно наплаћује дуг од Фармлeнда

Министарство финансија РС раскинуло је један од три репрограма која су одобрена Говедарској фарми Фармленд из Нове Тополе и Пореска управа РС је покренула принудну наплату 1,4 милиона КМ дуга, сазнаје портал Капитал.


Ђокић: Штета што ”Љубија” није продата, али имамо нову шансу

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић сматра да би Влада Српске требало да у 2018. години настави активности на продаји 64 одсто акција Рудника жељезне руде /РЖР/ “Љубија”, те указује да јој је преостао модел берзанске продаје коју спроводи Инвестиционо-развојна банка Српске.


БиХ тражи нови рок за РиТЕ Гацко, а Хрватска 100 милиона

Рок за мирно рјешавање спора између Рудника и термоелектране Гацко и “Хрватске електропривреде” (ХЕП), а која тражи 100 милиона евра за пријератна улагања, истекао је у петак, а двије стране нису постигле никакав договор.


Стево у Шумама Српске: Систематизација и компјутеризација, само не о профиту

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф. др Стево Мирјанић, са сарадницима, разговарао је данас са представницима Управе и Надзорног одбора Јавног предузећа шумарства „Шуме Републике Српске“.


Чордаш избјегли и расељени новац улаже у Лакташе

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је данас са начелником општине Лакташи, Ранком Карапетровићем Уговор о реализацији Пројекта „Набавка опреме за одржавање инфраструктуре-одводних канала”, укупне вриједности 40.000 КМ.


Амерички буџетски дефицит ће за десет година достићи 101 одсто БДП

Галопирајући дуг САД ће вјероватно порасти за додатних 10.000 милијарди долара у наредној деценији, да би се до 2028. године попео на готово 30.000 милијарди долара, према процјенама садржаним у најновијем приједлогу буџета САД.


Српска поново због ММФ предала надлежност

Влада РС обавезала се ММФу, на потписивање Меморандума о разумијевању о финансијској стабилности, којим је предвиђена размјена информација и сарадња на пољу супервизије банака између Централне банке (ЦБ) БиХ, Агенције за осигурање депозита (АОД) и ентитеских агенција.


Обавезе Српске се повећавају за 950 милиона

Влада Републике Српске упутила је данас у Народну скупштину РС по хитном поступке одлуку о оквирном износу гаранција које планира да изда у овој години у износу од чак 750 милиона КМ те одлуке о задужењу РС за аутопут Бањалука – Добој и за пројекат реструктурирања „Жељезница РС“ у укупном износу од 191,1 милиона КМ.