Јужни ток: Иде кроз Србију, иако није у руском интересу

Магистрални гасовод „Јужни ток” ће бити грађен и сигурно ће пролазити кроз Србију, иако тај пројекат није у потпуности у интересу Русије. Ово је данас изјавио партнер и оснивач Казнах стратегије Петар Казначев, који је оцијенио да Србија има потенцијал да постане кључни фактор у енергетском повезивању у региону. „Јужни ток” ће сигурно пролазити кроз […]

петак, новембар 11, 2011 / 19:41

Магистрални гасовод „Јужни ток” ће бити грађен и сигурно ће пролазити кроз Србију, иако тај пројекат није у потпуности у интересу Русије.

Ово је данас изјавио партнер и оснивач Казнах стратегије Петар Казначев, који је оцијенио да Србија има потенцијал да постане кључни фактор у енергетском повезивању у региону.

„Јужни ток” ће сигурно пролазити кроз Србију, без обзира која ће бити коначна траса тог гасовода и његова изградња ће подстаћи развој привреде Србије, рекао је овај стручњак у области енергетике, учествујући на Конференцији за југоисточну Европу – нафта и гас 2011. која је одржана у Београду.

Русија и даље снажно инсистира на реализацији гасовода „Јужни ток”, иако јој тај пројекат није толико потребан, рекао је Казначев и оцијенио да је више ријеч о политичким, а не толико о комерцијалним разлозима за његову реализацију. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *