Јужни Корејци шаљу браћи зимске чарапе балонима

Група грађанских активиста у Јужној Кореји послала је данас преко границе балоне са зимским чарапама у Сјеверну Кореју – у оквиру кампање да помогне осиромашеном сусједу који трпи последице јаке зиме, јавила је јужнокорејска агенција Јонхап. Око 50 активиста из Међународне мировне организације Корејско полуострво, упутило је великим балоном 800 пари зимских чарапа са туристичке […]

субота, децембар 24, 2011 / 12:25

Група грађанских активиста у Јужној Кореји послала је данас преко границе балоне са зимским чарапама у Сјеверну Кореју – у оквиру кампање да помогне осиромашеном сусједу који трпи последице јаке зиме, јавила је јужнокорејска агенција Јонхап.

Око 50 активиста из Међународне мировне организације Корејско полуострво, упутило је великим балоном 800 пари зимских чарапа са туристичке тврђаве у граду Паџу у близини границе.

„Знамо за патње наше браће у Сјеверној Кореји. Молимо вас да сачувате животе до уједињења”, рекао је један од организатора кампање.

Балони се често користе како би сјеверном сусједу били послати памфлети. Ово је први пут да су на тај начин дотурене зимске чарапе.

Како наводи Јонхап, зимска сезона је посебно тешка за Сјевернокорејце који и иначе оскудјевају. Сјевернокорејци су сада у великој жалости, јер оплакују смрт свог вође Ким Џонг-ила.

Двије Кореје водиле су рат који је прекинут 1953. године. Оне су технички још у њему, јер никад није постигнут мировни споразум. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *