Јовичић: Полицију нико неће тући!

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да су припаднике Центра јавне безбједности Бањалука протеклог викенда напали хулигани, који су рушили заштитну ограду на тврђави Кастел, те поручио да нико неће тући полицију Српске. “Полиција је ту да проводи закон. Она неће никог штитити од закона, нико неће имати привилегије”, рекао је Јовичић […]

среда, јун 26, 2013 / 13:38

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић рекао је да су припаднике Центра јавне безбједности Бањалука протеклог викенда напали хулигани, који су рушили заштитну ограду на тврђави Кастел, те поручио да нико неће тући полицију Српске.

“Полиција је ту да проводи закон. Она неће никог штитити од закона, нико неће имати привилегије”, рекао је Јовичић новинарима у Бањалуци.

Он је појаснио да су 40 хулигана, посјетилаца фестивала који се одржавао на Кастелу, током вечери између 22. и 23 јуна, напали полицајце каменицама, флашама, столицама и свиме на шта су наишли, те да су три полицајца повријеђена.

“Код омладине против које је поднесен извјештај о почињеном прекршају утврђена је количина алкохола од једног промила и више”, прецизирао је Јовичић.

У данима након Фестивала на Кастелу на којем се десио инцидент у јавности су се појавиле слике и исповјести ухапшених.

Неки од њих су одлучили да туже полицију, а многи тврде да су без разлога брутално пребијени и ухапшени

Tридесеттрогодишњи Бањалучанин који се орлучио на тужбу рекао је да је прилично киван јер никад није имао никакав прекршај осим саобраћајног.

„Никад се против мене није водио кривични поступак, чак никад нисам био ни у улози свједока. Имам 33 године, нисам балавац, јавни сам службеник. Рекли су ми да их је нападало 800 људи, да су морали тако да одреагују. Све то стоји, да сам ја био у близини туче па да сам ту добио по леђима, или да сам на неки начин испровоцирао полицајце прешао бих преко тога. Не боле ме толико повреде леђа, повриједили су ме као човјека, као личност“, нагласио је он.

У причи за портал Е-трафика, апсолвент Политичких наука у Бањој Луци Симо Убовић (24) рекао је да су га у ноћи између петка и суботе полицајци скинули голог и претукли у марици која је била паркирана унутар Кастела. Све то зато што је пошао ући на Фестивал без карте и зато што се усудио да одговори полицајцу када је овај питао “Да ли треба на поновим?“, након што је рекао младићима да не могу ући на Кастел.0 КОМЕНТАРА

  1. те поручио да нико неће тући полицију Српске.

    Da ne poverovati da ministar kaže ovo,ajd da građane neće niko tući,. Pa gde ti je milicija da vas brani kad ti je policija kurac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *