Јован Павле Други ће бити беатификован

ВАТИКАН – Покојни папа Јован Павле Други корак је ближе ка проглашењу за свеца пошто је папа Бендикт Шеснаести одобрио декрет којим му се приписује остварење чуда. Поступак папе Бенедикта значи да ће Јован Павле Други, који је преминуо 2005. године након скоро 27 година на положају римокатоличког лидера, бити беатификован. Беатификација је посљеди корак […]

петак, јануар 14, 2011 / 17:29

ВАТИКАН – Покојни папа Јован Павле Други корак је ближе ка проглашењу за свеца пошто је папа Бендикт Шеснаести одобрио декрет којим му се приписује остварење чуда.

Поступак папе Бенедикта значи да ће Јован Павле Други, који је преминуо 2005. године након скоро 27 година на положају римокатоличког лидера, бити беатификован.

Беатификација је посљеди корак ка проглашењу за свеца. Церемонија ће бити одржана 1. маја у Риму.

Црквени званичници наводе да је чудо, које се приписује папи Јовану Павлу, његово залагање код Бога за 48-годишњу француску калуђерицу Марију Симон Пјер обољелу од Паркинсонове болести.

Њена болест је на необјашњив начин нестала два мјесеца након смрти папе за којег су се молиле она и остале калуђерице.

Љекари, које је именовала црква, сагласни су да не постоји медицинско објашњење о нестанку обољења код калуђерице, мада су се током протекле године појавиле сумње у ово чудо.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *