Јешић: Уз Ђиласа смо

Функционер Демократске странке Горан Јешић најавио је да ће војвођански одбор те партије јединствено подржати кандидатуру потпредсједника Драгана Ђиласа за новог лидера демократа. "Покрајински одбор ДС-а је до сада увијек имао заједнички став. Одбор ће засиједати у току ове или сљедеће недеље, али у сваком случају учешће на скупу у Крагујевцу је доказ да смо […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 10:08

Функционер Демократске странке Горан Јешић најавио је да ће војвођански одбор те партије јединствено подржати кандидатуру потпредсједника Драгана Ђиласа за новог лидера демократа.

"Покрајински одбор ДС-а је до сада увијек имао заједнички став. Одбор ће засиједати у току ове или сљедеће недеље, али у сваком случају учешће на скупу у Крагујевцу је доказ да смо дали подршку Ђиласовој кандидатури", казао је Јешић за данашњи "Прес".

Упитан када ће се Ђилас званично кандидовати, Јешић, који је и војвођански вицепремијер, је одговорио да је Ђилас "де факто у Крагујевцу добио подршку више од 100 одбора ДС-а за кандидатуру, а Пајтић за замјеника".

На питање зашто би Ђилас требало да води ДС након 10. новембра, Јешић је навео да "када направите неке грешке као Борис Тадић и када на такав начин водите партију, онда сносите консеквенце".

"Као и у фудбалу, не мијењате екипу, већ тренера. У сваком случају, на Скупштини ћемо дефинитивно добити ново руководство, а ја након тога очекујем заокрет у вођењу политике ДС-а", навео је он.

Јешић је одбацио могућност дијељења ДС-а након изборне скупштине, додајући да "постоји шанса да се неки људи пасивизују, просто не пронађу себе у цијелом новом оквиру и са новим људима".

Предсједништво Демократске омладине подржало Ђиласа

Предсједништво Демократске омладине одрзало је сједницу на којој је донијело одлуку да подржи кандидатуру Драгана Ђиласа за предсједника Демократске странке, сазнаје Тањуг.

На истој сједници донијета и одлука о подршци Бојану Пајтићу за замјеника предсједника Демократске странке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *