Јеремић: Суђење Младићу довешће до истине

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић изјавио је да је увјерен да ће суђење генералу Ратку Младићу помоћи да се открије истина о ратовима на Балкану и да се нада да ће се оптужени за ратне злочине против Срба такође наћи пред лицем правде. "Надам се да ће се и против осталих оптужених за ратне […]

субота, јун 4, 2011 / 09:07

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић изјавио је да је увјерен да ће суђење генералу Ратку Младићу помоћи да се открије истина о ратовима на Балкану и да се нада да ће се оптужени за ратне злочине против Срба такође наћи пред лицем правде.

"Надам се да ће се и против осталих оптужених за ратне злочине против Срба водити истрага, те да ће се и они наћи пред лицем правде", рекао је Јеремић у Монтевидеу на конференцији за новинаре, током званичне посете Уругвају.

Јеремић је изразио увјерење да ће процес пред судом УН у Хагу помоћи да се боље разумије шта се догодило и открије истина.

Он је рекао да је Влада Србије протеклих година вриједно и истрајно радила на помирењу између балканских држава.

"Кључ за постизање помирења међу народима бивше Југославије јесте да се утврди потпуна истина о ономе што се догађало током ужасне деценије деведесетих година", навео је Јеремић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *