Јеремић преузео Тениски савез Србије

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић је постао предсједник Скупштине тениског савеза Србије, директор турнира „Србија опен” Горан Ђоковић је нови потпредсједник, а они су дошли на мјеста с којих су се повукли Слободан Живојиновић и Радмило Арменулић. Овим потезом, на ванредној скупштини ТСС у „Хајату”, тениска власт и опозиција су закопали ратне сjекире. Од […]

петак, новембар 25, 2011 / 07:25

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић је постао предсједник Скупштине тениског савеза Србије, директор турнира „Србија опен” Горан Ђоковић је нови потпредсједник, а они су дошли на мјеста с којих су се повукли Слободан Живојиновић и Радмило Арменулић.

Овим потезом, на ванредној скупштини ТСС у „Хајату”, тениска власт и опозиција су закопали ратне сjекире. Од јануарске скупштине, дуге осам часова, били су у сталном сукобу, али овог пута све је текло глатко, без иједног гласа против приликом доношења свих одлука.

Вjероватно ће остати тајна шта је било пресудно да преко ноћи дође до „историјског помирења”, јер тешко је повјеровати да је пресудила само „добра воља обе стране”, како је јуче истакнуто.

Како год, жестоке полемике из претходних мјесеци замијенили су бурни аплаузи којима су пропраћене све кадровске промјене.

Стекао се утисак да је највећи искорак ка „миру” направио Слободан Живојиновић, поднијевши оставку на мјесто предсједника скупштине, образлажући то обавезама у Комитету за Дејвис куп Међународне тениске федерације (ИТФ) у који је изабран у септембру.

Тиме је пружио руку Унији тениских професионалаца Србије (УТПС) чије оличење су били отац и стриц нашег најбољег тенисера, Срђан и Горан Ђоковић, мада је до јуче предсједник УТПС-а био Вук Јеремић.

Пошто је изабран једногласно за предсједника Скупштине ТСС, Вук Јеремић је, поред осталог, изјавио:

– Ово је велика привилегија за мене, имајући у виду какву улогу има тенис у друштвеном животу наше земље. Постоје два разлога што сам се кандидовао. Прво, јер је представљање моје земље у иностранству мој живот, а зна се да је Србија тениска суперсила а тенис заштитни знак наше земље. Циљ ми је да тениски успеси не буду пролазни већ да системски наставимо да градимо успехе. Друго, људске вредности које су неопходне да би се постао врхунски тенисер, јесу вредности које би требало да се укорене у нашем друштву, а то значи да без посвећености и напорног рада нема успеха. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *