Једнократна УСБ меморија

Руски дизајнерски студио Арт Лебедев је осмислио прилично занимљив концепт УСБ меморија за једнократну употребу. Замислите картон с неколико УСБ меморијских дискова капацитета 8 или 16 гигабајта с ког без проблеме можете откинути један "штапић", снимити на њега нешто и дати пријатељу. Тако будућност УСБ меморије замишља руски Арт Лебедев познат по креирању тастатуре Оптимус […]

среда, фебруар 16, 2011 / 11:20

Руски дизајнерски студио Арт Лебедев је осмислио прилично занимљив концепт УСБ меморија за једнократну употребу.

Замислите картон с неколико УСБ меморијских дискова капацитета 8 или 16 гигабајта с ког без проблеме можете откинути један "штапић", снимити на њега нешто и дати пријатељу.

Тако будућност УСБ меморије замишља руски Арт Лебедев познат по креирању тастатуре Оптимус Максимус. Да би овај концепт постао стварност, фласх меморија ће морати значајно да појефтини, што баш и није нереално предвиђање.

Хард дискови који користе флаш меморије постају све распрострањении па тако и цијеном све прихватљивији обичним корисницима, а меморијским картицама из дана у дан расту брзине и капацитет.

Уосталом, некада је било прескупо снимити податке на ЦД-Р медиј и све заједно поклонити некоме, данас је то сасвим уобичајена појава и с ДВД-Р медијима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *