Јашаревићу продужен притвор

Суд БиХ придужио је притвор за још два мјесеца Мевлиду Јашаревићу, Дини Печенковићу, Мунибу Ахметспахићу и Емраху Фојници, осумњиченим за тероризам, потврђено је Срни из ове институције. Према рјешењу, притвор Јашаревићу може трајати до 28. јануара, за осумњичене Печенковића и Ахметспахића до 29. јануара, а за Фојницу до 8. фебруара. Тужилаштво БиХ поднијело је Суду […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 17:03

Суд БиХ придужио је притвор за још два мјесеца Мевлиду Јашаревићу, Дини Печенковићу, Мунибу Ахметспахићу и Емраху Фојници, осумњиченим за тероризам, потврђено је Срни из ове институције.

Према рјешењу, притвор Јашаревићу може трајати до 28. јануара, за осумњичене Печенковића и Ахметспахића до 29. јануара, а за Фојницу до 8. фебруара.

Тужилаштво БиХ поднијело је Суду приједлог за продужење притвора вехабији Мевлиду Јашаревићу, који је 28. октобра извршио терористички напад на зграду Амбасаде САД у Сарајеву.

Исти приједлог тужилаштво је упутило и за Емраха Фојницу, Дину Печенковића и Муниба Ахметспахића који су осумњичени да су помогли Јашаревићу у извршењу терористичког напада.

Тужилац Дубравко Чампара на данашњем рочишту рекао је да Тужилаштво још води истрагу у овом предмету за шта им је потребно додатних 60 дана. Он је навео да Тужилаштво још испитује свједоке и да трага за одређеним предметима.

"Тужилаштво је Суду БиХ доставило ДВД на којем се налази опорука Јашаревића из које се јасно види да му је циљ био напад на америчку Амбасаду у Сарајеву. Тужилаштво трага и за полуаутоматском снајперском пушком која се види на снимку и за још једним ДВД-ом", рекао је Чампара.

Као додатне разлоге за одређивање притвора за сву четворицу Чампара је навео могућност бјекства, утицаја на свједоке, те уништавање и прикривање доказа.

Браниоци четворице оптужених успротивили су се захтјеву Тужилаштва за продужење притвора, истичући да би изрицања строгих мјера забране било довољно да се истрага неометано одвија.

Са данашњег рочишта удаљени су првооптужени Мевлид Јашаревић и Муниб Ахметспахић због непоштивања Суда. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *