Јариње: КФОР заузео барикаду, Срби стављају нову

Припадници Кфора пробили су ноћас и заузели барикаду код Јариња. Приликом интервенције бачен сузавац. Срби постављају нову барикаду. Ноћас око 2 сата припадници Кфора пjешице су прешли преко барикаде код Јариња и поставили бодљикаву жицу према алтернтивном правцу који води преко Руднице. Приликом интервенције бачен је сузавац. Срби су, након што су војници бацили сузавац, […]

среда, новембар 9, 2011 / 09:15

Припадници Кфора пробили су ноћас и заузели барикаду код Јариња. Приликом интервенције бачен сузавац. Срби постављају нову барикаду.

Ноћас око 2 сата припадници Кфора пjешице су прешли преко барикаде код Јариња и поставили бодљикаву жицу према алтернтивном правцу који води преко Руднице.

Приликом интервенције бачен је сузавац.

Срби су, након што су војници бацили сузавац, истоварили неколико камиона шљунка за нову барикаду, јавили су репортери Танjуга са лица мjеста. Грађанима је на лицу мjестa указана помоћ и испиране су им очи надражене сузавцем.

Група Срба се потом разишла и налазе се на том путу, али удаљена неколико стотина метара.

Војници америчког Кфора претходно су преко преводиоца у неколико наврата тражили од окупљених грађана да се разиђу и иду кући.

Двојица Срба била су приведена у базу Кфора код Јариња на два сата, па су пуштени.

Предсједник општине Лепосавић Бранко Нинић рекао је да ће грађани са сјевера Косова наставити са мирним отпором против успостављања приштинских инстутуција на прелазима.

Нинић је указао да су припадници Кфора без повода употријебли сузавац и додао је да грађани не пружају отпор Кфору и другим међународним организацијама, него косовским институцијама.

Амерички војници Кфора блокирали су претходно и два алтернативна праваца поред прелаза Јариње и ријеке Ибар, који воде од Лепосавића ка Рашкој.

Војници Кфора изашли су рано јутрос и из базе Нотинг хил крај Лепосавића са неколико возила на магистрални пут ка Косовској Митровици.

Прије два дана, 7. новембра, припадници међународних снага, по договору са мјештанима са сјевера Космета, прошли су возилима из правца Митровице до базе Кфора код Јариња да би замијенили трансформатор. Кретање конвоја прошло је без инцидената.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *