Јапан се поново тресе

Снажан земљотрес јачине 7,1 степен Рихтерове скале погодио је данас сјевероисточни Јапан, исту област коју је задесио разорни потрес прије четири мјесеца, али нема информација о губицима и материјалној штети. Земљотрес је изазвао мали цунами у области Ивате, са таласима од око 10 центиметара, јавља Би-Би-Си. Радници нуклеарке Фукушима су евакуисани из предострожности након што […]

недеља, јул 10, 2011 / 12:31

Снажан земљотрес јачине 7,1 степен Рихтерове скале погодио је данас сјевероисточни Јапан, исту област коју је задесио разорни потрес прије четири мјесеца, али нема информација о губицима и материјалној штети.

Земљотрес је изазвао мали цунами у области Ивате, са таласима од око 10 центиметара, јавља Би-Би-Си.

Радници нуклеарке Фукушима су евакуисани из предострожности након што је издато упозорење на цунами, а мјештани су упозорени да се склоне на виша подручја.

Америчко Геолошко удружење саопштило је да епицентар био на дубини од 10 километара у истој области гдје и разорни земљотрес 11. марта, који је био јачине 9,0 степени Рихтера и у коме је погинуло више од 14 000 људи.

Јапанска Метеоролошка агенција првобитно је упозорила на цунами висине 50 центиметара у областима Ивате, Мијаги и Фукушима.

Испоставило се да су таласи били једва видљиви дуж обале.

Токијска електро компанија "Тепко", која управља нуклеарком Фукушима Даичи, саопштила је да за сада нема никаквих проблема.

Аеродроми у области функционишу нормално.

Јапан спада је сеизмички најактивније земље на свијету. Десетине мањих потресла погодило је Јапан након трагедије у марту.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Јапан се поново тресе

ТОКИО – Снажан земљотрес јачине 6,1 степени Рихтерове скале потресао је рано јутрос сјевероисток Јапана, јавила је данас америчка Агенција за геолошка испитивања (УСГС), али није објављено упозорење и на цунами.

четвртак, април 14, 2011 / 10:19

ТОКИО – Снажан земљотрес јачине 6,1 степени Рихтерове скале потресао је рано јутрос сјевероисток Јапана, јавила је данас америчка Агенција за геолошка испитивања (УСГС), али није објављено упозорење и на цунами. Continue reading „Јапан се поново тресе“0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *