Извјестан је трећи мандат Ранке Мишић

Ранка Мишић, актуелни предсједник Савеза синдиката РС, највјероватније ће добити и трећи мандат, с обзиром на то да је свих 15 гранских синдиката поново предложило Мишићеву за првог синдикалца. Тане Пеулић, предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства, потврдио је да је Мишићева на сједници Скупштине овог гранског синиката једногласно предложена за мјесто предсједника Савеза. […]

петак, јун 28, 2013 / 16:13

Ранка Мишић, актуелни предсједник Савеза синдиката РС, највјероватније ће добити и трећи мандат, с обзиром на то да је свих 15 гранских синдиката поново предложило Мишићеву за првог синдикалца.

Тане Пеулић, предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства, потврдио је да је Мишићева на сједници Скупштине овог гранског синиката једногласно предложена за мјесто предсједника Савеза.

“Цијенећи њен досадашњи рад и залагање, наша Скупштина је једногласно одлучила да је предложимо за предсједника Савеза. Шта год да смо до сада од ње тражили, било да су то састанци са министрима или премијером, увијек нам је излазила у сусрет”, казао је Пеулић.

Он сматра да ће Мишићева и у новом мандату свој посао обављати како треба додајући да “тим који побјеђује не треба мијењати”.

Сличног мишљења је и Миленко Гранулић, предсједник Гранског синдиката здравства и социјалне заштите.
Синдикалци ће у наредном периоду имати пуне руке посла, казао је Гранулић.

“И ми смо, односно чланови Скупштине нашег Синдиката, предложили госпођу Мишић за предсједника Савеза, посебно имајући у виду да нам предстоји велика и тешка синдикална борба”, истакао је Гранулић.

Он је навео да ће синдикалци у наредном периоду имати пуне руке посла с обзиром на то да су права радника све угроженија, због чега је, каже, потребан јак и поуздан вођа, који ће се знати изборити за раднике.

Данко Ружичић, предсједник Синдиката текстила, коже и обуће, казао је да је Мишићева предложена за новог предсједника и испред овог гранског синдиката, посебно имајући у виду предстојећу борбу за очување достигнутих радничких права.

Мишићева је казала да грански синдикати предлажу кандидате и да би било неозбиљно да коментарише њихове приједлоге док не буде завршен избор новог предсједника.

Избор новог предсједника Савеза синдиката РС требало би да буде одржан 4. јула.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *