Излазе у јавност имена корумпираних из ФИФА

Швајцарски суд одбацио је жалбу којом се блокира одлука Међународне фудбалске федерације (ФИФА) да објави документа с именима корумпираних званичника. Швајцарски лист „Ханденцајтунг” објавио је да је државни суд кантона Цуг пресудио да се објави документ са именима високих Фифиних званичника који су признали да су узели милионе долара од права ТВ преноса свјетских првенстава. […]

среда, децембар 28, 2011 / 08:18

Швајцарски суд одбацио је жалбу којом се блокира одлука Међународне фудбалске федерације (ФИФА) да објави документа с именима корумпираних званичника.

Швајцарски лист „Ханденцајтунг” објавио је да је државни суд кантона Цуг пресудио да се објави документ са именима високих Фифиних званичника који су признали да су узели милионе долара од права ТВ преноса свјетских првенстава.

Ради се о документу којим се прецизира договор да званичници који су узели новац врате око 6,1 милиона долара, али под условом да остану анонимни.

Тај документ, који је Фифа жељела да објави 17. децембра, али је била стопирана због жалбе неименоване странке, свједочи о исплатама маркетиншке агенција ИСЛ.

Та агенција је иначе, банкротирала 2001. због дуга од око 300.000.000 долара.

Наводи се да су у тај скандал умијешана двојица Бразилаца – бивши предсједник Фифе Жоао Авеланж и Рикардо Тешеира, предсједник Организационог комитета Свјетског шампионата у Бразилу 2014.

Предсједник Фифе Јозеф Блатер је иначе, у октобру обећао да ће објавити документ који свједочи о корупцији после састанка Извршног комитета Фифе у Токију 16. и 17. децембра. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *