ИЗГУБЉЕНЕ ДУШЕ (LOST SOULS)

Један од оних, за које паре даје католичка црква, иако је представљена као ненаклоњена раду главних јунака. Премијера је неколико пута одлагана, баш због године 2000. и гомиле сличних дјела, који обрађују смак свијета. Некад посједнута дјевојка, сада ради у католичком прихватилишту. Дешифрује нумерички код, и налази да ће се Сотона отјелотворити у човјеку. Младом […]

понедељак, јун 6, 2011 / 07:17

Један од оних, за које паре даје католичка црква, иако је представљена као ненаклоњена раду главних јунака. Премијера је неколико пута одлагана, баш због године 2000. и гомиле сличних дјела, који обрађују смак свијета.

Некад посједнута дјевојка, сада ради у католичком прихватилишту. Дешифрује нумерички код, и налази да ће се Сотона отјелотворити у човјеку. Младом писцу, који каријеру гради на обрадама случајева масовних убица. Трте-мрте.

Он вјерује, па не вјерује. Док се не испостави, да је рођен из инцестне везе стрица (иначе свештеника) и мајке. Која је мртва, као и тзв. отац. Убио их стрикан, који му на дан његовог 33. рођендана саопштава, да је хришћанство имало својих 2000 год. и да је сад ред на њих.

Убија стрица, и руши посљедњу препреку за посједање. Али даје Винони пиштољ и она га убија. Несмотрено, са два метка; тако да у полицијској обради сигурно неће бити схваћено као самоубиство. Што и није битно, јер ту наступа крај.

Ништа посебно. Демијанска идеја, у којој ако је Бог могао да се отјелотвори у Христоса, онда је могуће да то уради и његов противник.

Суха логика…

(Редитељ: Јануш Камински; Улоге: Винона Рајдер, Бен Чаплин, Сара Вајнтер)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *