Изетбеговић: Није Дудаковић такав

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је да не вјерује да је командант Петог корпуса армије РБиХ Атиф Дудаковић нередио и починио ратни злочин и тврди да Алија Изетбеговић за вријеме рата није постројавао муџахедине, већ да је у неким приликама са њима разговарао. Изетбеговић је рекао да су се муџахедини током протеклог рата […]

субота, новембар 12, 2011 / 08:36

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је да не вјерује да је командант Петог корпуса армије РБиХ Атиф Дудаковић нередио и починио ратни злочин и тврди да Алија Изетбеговић за вријеме рата није постројавао муџахедине, већ да је у неким приликама са њима разговарао.

Изетбеговић је рекао да су се муџахедини током протеклог рата борили на страни армије РБиХ, али да је њихов број прецијењен.

Он тврди да муџахедина није било више од 600 и да их је већина напустила БиХ након потписивања Дејтонског споразума.

Изетбеговић је истакао да је свака страна починила неки злочин током протеклог рата у БиХ и да је потребно да надлежне правосудне институције БиХ истраже све злочине и процесуирају одговорне.

Он је рекао за Радио-телевизију Републике Српске да је потребно да се БиХ као држава, односно њене обавјештајне и безбједносне службе, затим друштво, Исламска заједница и интелектуалци чија се ријеч код муслимана слуша, супротставе тероризму.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ каже да је посљедњи терористички напад на зграду америчке Амбасаде у Сарајеву "коначно упалио црвено свијетло", због чега надлежне институције у БиХ морају да предузму све како би се осигурао миран живот и безбједност свим грађанима.

"За нормалног човјека је несхватљиво да неко може да се позове на Бога и вјеру и да уради такво насиље, а за мене је невјероватно да може доћи до такве девијације вјере која говори о самилости, праштању и помагању и да доведе да се у име тога направе овакве ствари", рекао је Изетбеговић.

Он наводи да је и сам раније потцјењивао опасност од тероризма у БиХ, јер, како каже, није могао ни замислити да се у име ислама таква ствар може десити у БиХ.

Изетбеговић тврди да ће Горња Маоча код Брчког убудуће бити проходна, што значи да ће држава имати тврђи став према свима онима који довољно не поштују закон. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *