Из Сарајева не треба бјежати, већ се борити агрументима

Предсједник удружења породица несталих лица Сарајевско-романијске регије Милан Мандић сматра да представници удружења српских жртава рата нису требали јуче напустити састанак у Тужилаштву БиХ због провокација представника бошњачких удружења, већ остати и борити се аргументима и чињеницама. “Тешко јесте, али не треба одустати. Треба бити Србин у Сарајеву…“, изјавио је Мандић Срни. Он је подвукао […]

уторак, децембар 6, 2011 / 15:17

Предсједник удружења породица несталих лица Сарајевско-романијске регије Милан Мандић сматра да представници удружења српских жртава рата нису требали јуче напустити састанак у Тужилаштву БиХ због провокација представника бошњачких удружења, већ остати и борити се аргументима и чињеницама.

“Тешко јесте, али не треба одустати. Треба бити Србин у Сарајеву…“, изјавио је Мандић Срни.

Он је подвукао да сви представници српског народа у сличним ситуацијама треба да се боре аргументима и чињеницама, без обзира да ли се ради о састанцима у Агенцији за истраге и заштиту БиХ /СИПА/, Тужилаштву БиХ, МУП-овима и другим надлежним институцијама за процесуирање кривичних дјела ратних злочина.

Мандић је српским логорашима поручио да морају прикупити све писмене доказе и видјети да је Тужилаштво БиХ једини и највећи кривац за сва њихова дешавања.

Он сматра да су “олако“ изречене многе осуде и напади на Институт за нестала лица БиХ.

“Тврдим одговорно да истражиоци Института раде веома професионално и коректно. Друга је прича о легалности Управног одбора, Колегијума директора и Савјетодавног одбора. Сви су нелегални и нелегитимни“, устврдио је Мандић.

Он се запитао шта раде кантонална и окружна тужилаштва, Међународна комисија за тражење несталих /ИЦПМ/, МУП-ови, Сипа, и Обавјештајно – безбједносна агенција.

“Према документацији којом располажем, свима њима наређује Тужилаштво БиХ, а на крају уопште не сарађују тако да појма немају шта ко ради, а уствари нико не ради ништа“, навео је Мандић.

Представници удружења српских жртава рата напустили су јуче састанак у Тужилаштву БиХ због провокација представника бошњачких удружења, који су их назвали "агресорима".

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила РС Недељко Митровић рекао је да су представници српских жртава током састанка упозоравали да се прекине са провокацијама, али да нико из Тужилаштва БиХ није реаговао на то.



0 КОМЕНТАРА

  1. Слажем се са господином Мандићем, али не треба приговарати представницима удружења, они само раде ко Радмановић, из Сарајева дођу у БЛ, и исплачу се, још ми је црња одлука да ће сарађивати само са србијанским органима који су, доказано, мајка Тереза према муслиманским злочинцима.

  2. A, tek da ti je Sale vidjeti imanje u Drvaru! Toliko maleno da ga nadgleda svakodnevno iz helikoptera. Kao nekada što su u Americi radili robovi na plantažama pamuka, sad robovi pošumljavaju hektare i hektare borove šume.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *