Ивица Дачић: Нас су се ријешили, сад слиједи ревизија Дејтона

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да ће се након парафирања споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине извршити притисак на Србе у Републици Српској да пристану на ревизију Дејтонског мировног споразума. “Прије 700 година Србија је била стара Србија, Косово, Рашка, али данас је сувише мало Срба на тим просторима. Данас су стратешки […]

уторак, април 23, 2013 / 11:13

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да ће се након парафирања споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине извршити притисак на Србе у Републици Српској да пристану на ревизију Дејтонског мировног споразума.

“Прије 700 година Србија је била стара Србија, Косово, Рашка, али данас је сувише мало Срба на тим просторима. Данас су стратешки и државни интереси Србије на неким другим просторима. Напримјер, у Босни и Херцеговини живи више од милион Срба. Сљедећа ствар ће бити притисак на Републику Српску. Биће притисци да се ревидира Дејтонски споразум. Па није нама Косово једино питање којим требамо да се бавимо”, казао је Дачић за Радио телевизију Србије (РТС).

Премијер Србије подсјетио је да је увођење санкција вођама Срба у БиХ деведесетих година допринијело формирању Републике Српске.

“Да Слободан Милошевић није увео санкције вођама Срба у Босни и Херцеговини, када су муслиманско-хрватске војне снаге биле пред Бањом Луком, данас не би било ни Дејтонског мировног споразума, али ни Републике Српске”, рекао је Дачић.

Напоменуо је да је Србија деведесетих година увелико прецијенила своје снаге што јој је нанијело тешке посљедице након тога.

“Ни сама Русија није могла да прекраја границе при распаду СССР-а, те су многи Руси остали ван граница и без држављанства. Прецијенили смо своје снаге око Косова деведесетих и раније и то се више не смије десити”, сматра Дачић.

Ријеч НАТО-а

Изјавио је да је споразум постигнут са Приштином договор са највећим гаранцијама које је Србија могла да постигне у постојећим геостратешким околностима.

“Добили смо гаранције од оних који командују, а то је да косовска војска не смије да дође на сјевер Косова. То је први пут да смо добили такве гаранције. Добили смо их од генералног секретара НАТО-а Андерса Фога Расмуссена”, открио је Дачић.

Напоменуо је да будућа “косовска војска“ неће моћи да уђе на територију четири општине на сјеверу Косова.

“Може да дође на сјевер само уз пристанак НАТО-а, и то у случају природних катастрофа, и само уз пристанак Срба на сјеверу. Ми нисмо могли да постигнемо већу гаранцију”, рекао је Дачић.

Истакао је да постигнути споразум не види као историјски већ само као један у низу договора Србије и Косова.

Косово (ће бити) Србија

“Ово није крај, већ неко пролазно вријеме, јер је крајњи циљ враћање Косова у какве такве уставне оквире Србије, јер о признавању независности нема ни говора”, истакао је Дачић.

Изјавио је да се Србија не може кроз цијелу историју сама борити против цијелог свијета.

“Дајте да будемо паметни да заједно одиграмо ову игру око Косова, да не доживимо судбину са неких других територија. Дајте да побиједимо на паметан начин умјесто борећи се сами против цијелог свијета, јер у томе не можемо успијети”, поручио је Дачић.

Напоменуо је да је улазак у Европску унију (ЕУ) национални и стратешки интерес Србије.
“Наш народ треба да живи боље, зато што је Русија далеко, зато што не можемо сами окружени НАТО-ом и ЕУ-ом, и јер више не можемо да имамо бољу будућност ван европских интеграција”, рекао је Дачић.

Подвукао је како не би волио да Албанија постане дио западног свијета прије Србије.
“Наш народ заслужује да не буде сиромашан. Дајте да будемо паметни, да нам не би сутра и Албанија била Запад. А ако се то деси, мислим да би као народ требало да извршимо колективни харакири”, истакао је србијански премијер.0 КОМЕНТАРА

 1. “Да Слободан Милошевић није увео санкције вођама Срба у Босни и Херцеговини, када су муслиманско-хрватске војне снаге биле пред Бањом Луком, данас не би било ни Дејтонског мировног споразума, али ни Републике Српске”, рекао је Дачић.

  Ова изјава нема везе са стварањем Републике Српске и само показује на којим релацијама Ивица Дачић брани своје погрешне одлуке и своја антисрпска увјерења.

 2. Сваког српског политичара гледам у неком временском контексту, да ли добар, лош, глуп, безобразан,…како кад, али увијек ми је овај дачић био љигав!
  Ево и за ову изјаву од синоћ, класични лажов, домет његове партије спс-а и Слободана Милошевића за РС је био Венс-Овенов план, а не Дејтон до којег је РС Караџић на своју личну штету изгурао, јер да је Караџић пристао на Венс-Овенов план, сигурно да му не би накачили све ово што му сад каче и чиме га разапињу, али је вриједило зато што у Венс-Овеновом плану нема ни Р од Републике Српске, а преддејтонски преговори и сам Дејтон верификују РС у форми равноправног дијела БиХ!

  Значи, лажеш скоте црвени, љиго љигава!

 3. Kako je moguce da neko ko je bio desna ruka Milosevica ne odgovara ni za sta sto se Milosevicu kacilo na teret??? Samo tako sto je ucestvovao u isporuci Milosevica Hagu. Medjunarodna zajednica o Dacicu ima toliko dokaza o upletenosti u kriminalne radnje da njegova sloboda (ako ne bude radio kako mu kazu) ne vrijedi ni 24h. On je o ovom „trenutnom“ scenariju upoznat vec godinama unaprijed, a vrijedne DB-ovske strukture u Beogradu ga na silu drze jer tako pokrivaju sebe.

 4. Milošević je prvo pokušao Vens-Ovenovim planom da se dodvori Zapadu, tako je i Krajinu dao samo da mu ostave njegovu Srbiju i Kosovo, pa je i u Dejtonu dobar deo srpske zemlje dao (podsetimo, srbi su gruntovno vlasnici 75% površine BiH). Zatim kad je sve to prošlo i kada je trebalo dalje BiH i RS gurnuti u kolonijalizam, privatizacijom, uništavanjem privrede i deindustrijalizacijom, postojeći model privatizacije i svojinskog oblika vlastništva preduzeća, kada je trebalo nametnuti ovu posojeću tendersku privatizaciju Milošević je u velikoj meri pomogao puč u RS. Pomogao je da se na vlast dovedu izdajnici 1998. I to oni isti izdajnici koji će učestvovati u njegovom rušenju 2000. u znak zahvalnosti što ih je doveo na vlast.
  Tako vidimo da je za Zapad Milošević od faktora mira i stabilnosti 1995. postao balkanski kasapin 1999. kada je na red došlo Kosovo. E pošto nije bilo dovoljno što je dobrim delom predao Zapadu zapadne srpske zemlje, došlo je na red Kosovo i Metohija, Sandžak, Vojvodina. Na kraju sz tražili i njegovu glavu. Tako to ide sa stalnim uslovljavanjem Zapada. To isto radi i ovi bednici izdajnici samo ispunjavaju sve njihove uslove. A šta je sledeće. Na kraju će svi ovi naši izdajnici koji sada kleče pred Zapadom, kad sve izdaju i predaju i samo završiti na njihovim sudovima, a svi bankarski računi po kojekakvim ostrvima blokirni, novac konfisovan, narod u izumiranju, RS i Srbije kolonije Evrospke Unije.
  Šta je bilo sa novcem Gadafija, gde je završio?

 5. Комшија, 23.04.2013. 13:50:21

  “Kako je moguce da neko ko je bio desna ruka Milosevica ne odgovara ni za sta sto se Milosevicu kacilo na teret???“

  Како је могуће да неки који су били и десна и лијева рука Шешељу не одговарају ни за шта што се Шешељу качи на терет???

 6. “Да Слободан Милошевић није увео санкције вођама Срба у Босни и Херцеговини, када су муслиманско-хрватске војне снаге биле пред Бањом Луком, данас не би било ни Дејтонског мировног споразума, али ни Републике Српске”

  Чек, чек, чек… значи..да нису уведене санкције- пала би Бањалука и неби било Српске?? B-) Интересантна формулација.. 😀 Значи неко те бије- а твој „брат“ ти држи десну руку везану иза леђа- да би те спасио и помогао ти?? 😀 Тек сад ми је јасан концепт руске „заштите“ Срба и Србије! Значи што нас они више бране и помажу- то га ми више пушимо? B-)

 7. Издаја РСК и Босанске Крајине и догађаји око БЛ су се десилИ у другој половини 1995.године, а санкције су уведене много раније.

  Само да подсјетим.

 8. Simo…

  Како је могуће да неки који су били и десна и лијева рука Шешељу не одговарају ни за шта што се Шешељу качи на терет???

  Simo nesreco,ne mozes porediti lokalnog drekavca sa predsjednikom drzave.

  A Seselju im se nesto ne da „nakaciti“ evo vec godinama, pa su se i oni koji su ga tamo smjestili zabrinuli sto se oteglo.

  Sto se Vucica tice, vjerovatno mu je jasno kako je dosao na vlast ali mu nije jasna situacija u kojoj se nalazi i misli da ce nesto da „napravi“ uz pomoc infrastrukture koja je direktno odgovorna za kriminal u Srbiji. Unaprijed je to slijepa ulica.

  Tomica je za razliku od njega neko ko ima bolji pregled situacije i ucinice sve sto moze „dobro“ za Srbiju ali ne na stetu svog imidza posto je dugo cekao da dobije ovakvu poziciju i posljednje sto mu treba je politicko samoubistvo.

 9. Најавила сам ово још прије неколико мјесеци. Умјесто што се ту препирете и навијате, а то важи и за наше медије који Вучићу приписују „промјену свијести“ …, као и за власт и опозицију, боље би било да видимо шта нам је чинити. „Црна тројка“ је лако препустила Космет, нас ће још лакше. Можемо ли да се бранимо?

  Иначе, Вучић је далеко перфиднији играч од блесавог Дачића.

  Ова екипа нас је продавала 90- их година, очигледно има намјеру да то настави.
  Викенд у Србији је био исти као август 1995. Додуше, вијест о издаји Срба на КиМ није објављена на крају дневника, али само што се није прославило.

  Власт и опозиција и медији који „црну тројку“ бране… треба
  да престану да то раде и то одмах. Тиме им само олакшавате посао.

 10. Комшија, имаш ли имало соли у глави? Прочитај мој поглед на проблем, па ако имаш примједбу лијепо је напиши да је братски и људски продискутујемо.

  Послије свих пораза Милошевићеве и Шешељеве политике у којој су врло истакнути били и данашњи чланови тзв. државног врха Србије (гробар, Дачић, Вучић), на столу смо имали Ахтисаријев план који је гарантовао Србима (не само на сјеверу Косова) заштиту, аутономију, судску и полицијску власт у свим општинама у којима су већина (не само на сјеверу) и формирање нових општина са српском већином. Српској православној цркви се гарантовала екстериторијалност, имовина, надлежност. Реални и одговорни српски политичари (ја мислим да су такви прави патриоти) Вук, Чанак и Чеда су кумили и молили са се бар прочита и размисли о том плану, али џаба.

  Прихватањем тог плана Србија би давно добила датум за почетак преговора са ЕУ, кренуле би инвестиције, народ би осјетио сигурност.

  Али јок! Вучић, Дачић и Николић су жутима пријетили да ће им пола Београда запалити ако се само рукују са Тачијем, а камо ли да нешто потпишу. Жути нису ништа потписали, не зато што нису хтјели, него што нису смјели. То је права истина.

  Међутим, када су ови дошли на власт, прихватише много лошију варијанту од Ахтисаријевог плана, Србе јужно од Ибра нико и не помиље, иако их има више него Срба на сјеверу, српске манастире нико и не помену нити им ико гарантује најосновније, народ на сјеверу је супростављен остатку Срба. То је прави резултат преговора.

  Још само да напоменем да ни тај датум нису успјели испословати http://www.danas.rs/danasrs/politika/o_datumu_tek_u_junu.56.html?news_id=259583

  Па ти сада види да ли сам ја у праву када сам говорио да су Вук, Чанак и Чеда врхунске српске патриоте.

 11. Salu na stranu, prosla vlast u Srbiji i pretprosla, kao i ova bavi se zanatskim poslovima bez alata. Zaduzilo, pronevjerilo a ne vidi dalje od svoje guzice. Tako isto i ovi kod nas, kad nas toliko osiromase, a na dobrom su putu, moci ce nas bjelosvjetski medjedi strpati u zajednicu kakvu god njima bude odgovaralo, neznam samo sto ovi u Sarajevu misle da ce proci bolje…

 12. „Ивица Дачић: Нас су се ријешили, сад слиједи ревизија Дејтона“
  Значи укидање Републике Српске.
  Ко ће овдје потписати, побједници на изборима 2014.?!

 13. Страни фактор је због мале ситнице, фотографије или неког лапсуса окарактерисаног као вербални деликт или говор мржње смјењивао политичаре у Р.С., углавном из редова државотворног СДС-а. Послије тих догађаја на сцену ступа једини посланик који је гласао за ултиматум међународне заједнице и Милошевића, са обећањима и реториком због којег би СДС-овце малтене убијали, а он, неким чудом некажњен тријумфује на изборима. Послије пар година његове владавине имамо Р.Српску и гладну и жедну, имамо пензионера више него радника (углавном административних), имамо дуг који не могу вратити десетине генерација…..,а немамо више ни телеком, ни Дрину, ни руднике ни Угљевик………значи само што још формално постојимо. Наука је доказала да случајности не постоје.
  Елем, то исто се поновило и у Србији око Ђурђевдана прошле године, дошле квази патриоте и учврстиле државу Косово, а Србију задужују темпом од 19 милиона дневно.
  Шта год да су нам непријатељи наумили, сад им је неупоредиво лакше, кад на терену имају праве људе, изабране вољом народа.

 14. Glas Naroda, 23.04.2013. 13:51:23

  Децидно. Браво.

  Жуте треба побити ко говна и тачка, са њима се добио почетак краја.
  Косовским Србима мало шта значи од тога, они и даље остају са својим прагматизмом, док траје финансијско-монетарна каква таква контрола Србије над регијом Север Косова, дотле ће и давати резултате, ако се пређе на Евро, ту се ситуација мијења за 180 степени!
  Знамо то ми из РС најбоље, кад је додик насилно протјерао српски динар, тад смо и ми постали потпуно овисни од политике гувернера БиХ и наравно главнокомандујућих високих представника!

 15. Немојте писати да су Дрину и Угљевик узели, нису, али хоће ако будете коментарисали умјесто да се удружујете и станете уз оне који су рекли не и свакодневно се боре да се све заустави док се не испита, гдје, шта и ко ће градити.

  Ради се о милијардама еура народног новца од чега можемо запослити све наше становнике, имати најбоље здравство, школство,улагање у спорт и културу као најразвијеније земље, мало ли је, а све је до нас.

 16. „rammstein, 23.04.2013. 16:46:14 [74492]
  Glas Naroda, 23.04.2013. 13:51:23

  Децидно. Браво.

  Жуте треба побити ко говна и тачка „
  :D:D:D

  Просто, не могу се нагледати твог суптилног књижевног израза и стила.
  Јел то бјеше мителојропише тевтонски стих из четрдесетих прошлога вијека, кад су у кристалним ноћима рјешавани раднички проблеми?

 17. Тешан Подруговић, 24.04.2013. 00:09:20

  Нешто ти влажи вагина вечерас превише, није те нико натакарио, пропао ти радни дан, спонзорушо?B-)

  Плачеш за жутарама, па плакао је и српски народ под њиховом тортуром, зато вас треба све уза зид!

 18. Ма јок! Плинска комора. Обећ’о си, немој сад да мијењаш аранжман, таман сам обико.
  Ајде фати се Гаре, па на спавање фијуче, сутра је нови дан па удри. Ваља ће и тебе Додо да погледа. Заслужан си.

 19. Вечерас си надмашио самог себе, изгледа да ти пајдо симага недостаје…он је отишао на причест код качавенде, ти се спреми сутра!B-)

 20. Strašno…da se čovje zapita ko je lud.Ima li iko oči od tih naših učenih političara,ima li iko smisla da na osnovu onog što je bilo zaključi šta će da bude, kakva strava i užas majko Božija.

 21. Жарко Јанковић: АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ПОСЛЕДЊЕ УТОЧИШТЕ СВИХ ИЗДАЈНИЧКИХ ХУЉА
  24.04. 2013 Српски културни клуб

  Издајник Вучић

  Десило се оно што се могло и очекивати. ”Наши” режимски европејци добили су ”смоквин лист” да са њим изађу пред јавност и потписали су фактичко признање Тачијеве злочиначке и геноцидне творевине. Дачић је после претходне рунде преговора помињао вагон за потписивање капитулације. Вагон, додуше, није добио. Какав Петен, такав и вагон. Добио је парче папира на који је ставио свој параф да признаје укидање сопствене државе Србије на Косову и Метохији. Наравно, главни издајнички олош у Влади који је имао последњу реч по овом питању је Александар Вучић. Тако да срамну издају на крају није потписао ни Милан Ст. Протић, ни Чеда Бели Јовановић, ни Борис Тадић, ни Борко Стефановић, а Вук Јеремић још мање, већ су потписали некадашњи портпарол Слободана Милошевића и ”мали Шешељ”, који је до скоро био за границу Карловац-Карлобаг-Огулин-Вировитица, уз пристанак бедног викендаша из Бајчетине.

  Данас када људи гледају историјски документарац у којем британски премијер Чемберлен после повратка из Минхена маше пред окупљеним новинарима Минхенским споразумом уз тврдњу да је у Европи обезбеђен мир, могу само да помисле да ли је Чемберлен био толико луд или наиван па је могао да верује Хитлеру. Наравно, после битке су сви генерали паметни. Годинама и годинама сам писао и говорио, упозоравао и објашњавао да су напредњаци превара и велика опасност за Србију. Уз још неколицину искрених и часних људи покушавали смо, колико је било у нашој моћи, да бар некима који су изманипулисани и заведени вучићевским лажима објаснимо неке крајње логичне и здраворазумске ствари, да сами себи поставе права и суштинска питања и да траже одговоре. Није вредело. Ни глувом говорити, ни луда саветовати, што каже наш народ. Гласали су како су гласали и сада су стигли горки плодови те одлуке. Што због омађијаности и личних, себичних интереса, што због свеопште глупости и манипулације, што због очајања, добили смо власт која је наставила тамо где је стао Тадићев режим. Не само да су наставили, него су направили кораке од седам миља! Треба ли да подсећам какво је оргазмичко узбуђење владало практично свим медијима са националном, регионалном, локалном, или било којом другом фреквенцијом. Распамећено су се иживљавали, сеирили, утркивали ко ће јаче да пљуне по сопственом народу и држави, све наглашавајући датум за фамозну цркотину која се зове ЕУ. Онда су кренуле анкете у ”кругу двојке”. На екран искаче човек са седом косом и седом брадом, глава не може да му стане у кадар. Чекај мало, овај ми је познат. Па то је Драган Веселинов, бивши досманлијски министар пољопривреде, који је љубитељ ГМО-а и гажења грађана на тротоару. Данас се изјашњава као ”војвођанер” и себе доживљава као страног професора на Београдском универзитету иако живи у Панчеву. Он подржава споразум. Или је то био Веселинов, или његов двојник, трећег нема. Од Весне Пешић до Пере Луковића, од Чеде до Чанка, од РТС-а до Б92, влада апсолутна сагласност да Србија мора да умре. Овакво ”национално јединство” скоро није постигнуто на политичкој сцени Србије. Остаде једино ДСС са ванпарламентарним СРС-ом и Дверима да се противе, заједно са патриотским организацијама и појединцима. Да не буде неке забуне, суштина потписаног споразума представља укидање званичних институција Републике Србије на Косову и Метохији и признање Тачијевих злочинаца ”Репубљик Косове” као легитимних власти. Кога треба да интересује да ли ће шеф полиције бити Србин и колико ће судија имати, када они раде по уставу и закону ”Косове”. Ово је јединствен случај да се једна држава одрекла саме себе не као последице војног пораза и капитулације, већ зарад некаквих ”европских интеграција”. Николић, Вучић и Дачић, као и сви они који буду гласали за овај споразум починили су злочин велеиздаје. Чиме све Вучић и Дачић нису покушали да се оправдају. У својој бедној издаји ишли су чак дотле да себе представљају као страдалнике који се жртвују за народ, док им баронеса Ештон, Брисел, Вашингтон и Берлин плету ”оде” о њиховој ”храбрости”. О таквој ”храбрости” наших режимлија говорио је својевремено Дучић, када је рекао да су Хрвати најхрабрији народ на свету, али не зато што се ничега не боје, већ зато што се ничега не стиде. То је ”храброст” оних који су као део ”топлог зеца” пребијали и денуцирали на Голом отоку. Ту ”храброст” су демонстрирали и капои у концентрационим логорима иживљавајући се над сопственим народом. Помислите само колико су ”храбре те јуначине” Дачић и Вучић, са свим елементима силе којом располажу, када се иживљавају над сопственим народом, а зарад интереса западних окупатора и злочинаца. Још Вучић, попут правог квислинга, оне који му прете назива бандитима. Мало ли је оваква срамота, издаја и понижење, него још настоје да прете сопственом народу. Сви евроатлантски фанатици бившег режима, Сорошев НВО сектор, сви западни, прозападни и сл. медији, ”елита друге Србије” стала је у одбрану лика и недела господара Вучића, и тиме показала да је добила свог новог ”вођу и јунака”. Тиме је Вучић практично једногласно постао и званично последње уточиште свих издајничких евроатлантских курви и хуља. А сада мало подсећања.

  Пре две године на редовном састанку групе Билдерберг донет је закључак о Србији да они нису задовољни тадашњом Тадићевом влашћу и да на изборима у Србији треба подржати другу опцију која ће омогућити ”убрзање преговора о Косову и даљи европски пут Србије”. Сада овај закључак повежите са чињеницом да је Томислав Николић после консултација у америчкој амбасади одлучио да ипак изађе на други круг избора, поред очигледне крађе и нерегуларности у првом кругу. Три сата пре затварања бирачких места у другом кругу избора, Европска комисија и Херман Ван Ромпуј (стални и дугогодишњи члан Билдерберга) честитају Томиславу Николићу победу. Остало је историја. Требало је на власт у Србији довести некога са ”патриотском амбалажом” и ”жестоког борца против корупције”, јер само такав неко могао је да настави доследно и континуирано политику жутог картела. Тадић је био толико потрошен и омражен у народу, да су га његови западни ментори лако пустили низ воду и нашли му адекватну замену стварајући политички култ од Александра Вучића. И заиста, требало је само себи поставити најлогичније питање о којем годинама говорим и пишем на тему напредњака. Ако су петооктобарски револуционари онако здушно и доследно испуњавали све налоге са запада, замислите само како ће тек дојучерашњи заговорници границе код Огулина и Милошевићев портпарол морати да се доказују у испуњавању западних уцена како би се дочепали и одржали на власти. Шта све они неће обећати својим западним господарима?

  Више нећу говорити о издајничким хуљама које здушно стадоше иза Вучића. Сада ћу се позабавити дичним ”патриотским” аналитичарима и сличним јавним делатницима који су здушно подржавали СНС и градили култ личности ”непогрешивог, узвишеног праведника” Александра Вучића. Да недељник као што је ”Печат” не постоји, измислили би га у британској амбасади. О развојном путу друга Вучеле, мање-више, све се зна. Постоји само један период у његовој биографији који би Вучелић радо заборавио. Наиме, после пуча 5. октобра, друг Вучела је брже-боље напустио СПС и Слободана Милошевића, и то међу првима је скочио са брода који тоне. Основао је своју странку Демократску социјалистичку партију (нигде префикса српска нити помињања Србије) са којом је изашао на републичке изборе у децембру 2000. године и доживео фијаско који се мерио промилима. Покушавао је да се удене код нових власти, али никоме није требао. Када је дошла ”Сабља” досманлије су га сместиле у притвор. После тога Вучелић постаје велики противник ДОС-а, САД-а, НАТО-а и ЕУ, жестоки патриотски антиглобалиста. Враћа се у СПС и поново задобија Милошевићево поверење, који је тада био притворен у Хашком казамату. Породица Милошевић га одређује за организатора Слободанове сахране. Касније Вучела покреће ”Печат”, који постаје најчитанији недељник управо због националне оријентације. У ”Печату” се свако може прозвати, осим Милорада Вучелића, Александра Вучића и Жељка Митровића власника ”Пинк” телевизије. Баш ме интересује како ће сада друг Вучела, Никола Врзић, Александар Ђаја, Бранко Радун и Драгомир Анђелковић да оправдају ову Вучићеву велеиздају. У последња три броја ”Печата” Вучић је уздигнут на пијадестал највећих српских државника и личности у историји. Врзић је мислио да што више пута напише НЕ у својим текстовима и Вучићево не ће бити ”јаче”. Последњи број ”Печата” који је изашао у петак, када је потписана издаја и капитулација, на насловној страни има грб Србије и натпис ”Победа је Србије”. Какав ужасни апсурд и врхунац трагедије. Саме новине су постале толико бесмислене управо захваљујући томе што је њихов вољени Вучић вече пре тога легао на руду. Тешка, трагична иронија. Што се Жељка Митровића тиче, он је статус недодирљивог у ”Печату” стекао личним и пословним познанством са другом Вучелом. Зато се ”Пинк” не критикује. Онај кога зомбирају ”звезде Гранда”, ”Фарма”, ”Тренутак истине”, ”Прељубници”, ”Мењам жену”, Мики Пчелар као свадбар, сигурно ће сматрати Александра Вучића највећим ”херојем и родољубом”. Уосталом, ”Пинк” је више урадио на промоцији и ширењу америчких интереса и вредности од ЛДП-а и Б92 заједно. Замислите само, недељник ”Печат” национално опредељен, антиглобалистички противник Новог светског поретка на својим странама представља Вучића као највећег државника у Србији?! Ни МИ 6 не би спровео овако успешну операцију манипулисања национално опредељеног јавног мњења у Србији.

  Актуелни режим није добио мандат од народа да руши и комада сопствену земљу зарад ”датума без алтернативе”. Ако су мислили да ураде што су урадили, што то нису рекли у предизборној кампањи, па са таквим програмом изашли на изборе? Одговор је јасан. Онда би били разобличени. Али, и овако су ствари биле више него јасне и то не ослобађа одговорности оне који су за њих гласали, а нарочито ”патриотске” аналитичаре и јавне делатнике који су за њих агитовали, неки због својих личних, себичних интереса као оличење моралне покварености, а неки из наивности и потребе да гласају против некога, а не за нешто. На крају, ништа још није готово. За многе права борба није још ни почела. Није решење питања Косова и Метохије ни у Бриселу, ни у Вашингтону, ни у Николићевим, Дачићевим, Тачијевим или Вучићевим рукама. Коначно решење је у Божијим рукама. Искушења и постоје да се одвоји жито од кукоља, а време је мајсторско решето кроз које попадају сво блато, муљ и смеће, а остаје само оно највредније. Не спасавамо ми Косово и Метохију, већ Космет спасава нас. Бог и преко страдања спасава душе људи. Толико смо духовно и морално пали, да се другачије нисмо ни могли тргнути без све ове муке која нас је задесила. Они који нису достојни и који издају, сагореће као слама, а они који су вредни ојачаће као гвожђе. Та селекција створиће нови квалитет у нашем народу, а када стаса достојно поколење, попут оног из 1912. године, поново ћемо ослободити Косово и Метохију и повратити изгубљено. Потребно је само стрпљење и време и да учинимо што је до нас.

 22. Какав пренемагачки иступ неког Српског курчевог клуба?
  Па овај спин ака Жарко Јанковић ни пас с маслом не би прогутао, халабука на Вучића показује само количину лицемјерства данашње Србије!

  Косово и косовске Србе је продала држава Србија, својим изборима, својим политичким правцем којим се креће већ дужи низ година и то је бар свима јасно! Колико до јуче и Вучић и његови сарадници нарочито из СНС су били радикали и гласно су алармирали НЕ у ЕУ, шта је тада Србија мислила о њима? Да су ретрогарадне снаге, поражене деведесетих, остаци прошлости и да са њима нема напретка Србије!
  Ко је још заборавио велики митинг против проглашења независног Косова од стране шиптарског руководства!
  Како је маса реаговала тада? Како је извиждан џиџан из лакташа кад је само поменуо да ће он и борис тадић Србију спасити тако што ће је увести у ЕУ!

  Коштуница је понешен том енергијом великог протеста, брже боље расписао изборе и на тим изборима те снаге са протеста су поражене!?

  Како? Ко је то могао претпоставити? Шта се то десило са српским народом? Кога је тада издао народ Србије? Себе? Вучића? Коштуницу? Тому? Косово? Све!

  Добро знам и кад су били најдужи протести у иначе земљи Србији рекордеру свих протеста, протест са најдужим трајањем је био онај због хапшења др Радована Караџића и сам сам учествовао на њему неколико дана на Тргу Републике!
  Ко су тада били главни покретачи тог протеста? Па исти ови људи око Вучића данас, добро се сјећам пиара Влада Ђукановића, новинара коперникуса и фокус радија, тај је био нон-стоп на протестима, шта мислите шта је тадашња Србија мислила о њима? Мислила исто као о већ „озлоглашеним“ деведесетим!

  Шта је сад поента овог ламета над Вучићевом одлуком? Шта то друго умјесто овог катастрофалног споразума нуди дс или нека друга опција!?
  ДСС је био у прилици да уради нешто и урадили су ништа, могли су, али су мислили да вријеме ради за српску страну, нажалост преварили су се у томе! Шта сад желе, да им ту заблуду плати Вучић или неко други!?

 23. Хехе..србенда и он и вук манити који се љуте на Вучића што није директно признао Косово, него се бавио само по вама „површним“ питањем Срба са Севера Косова!?
  B-)B-)B-)
  Хехехе…хорозуша, прокишњава ти теорија издајства, ту је вук неприкосновен његову издају нико не може надмашити!

 24. Е хорозуша, гуско, па кога ти завараваш са том патетиком, какав чанак и његов газиместан пичка вам материна јајарска, па ко је гледао прексиноћ округли сто дебату о „војвођанској декларацији“ гдје је дошло до вербалног конфликта између учесника, на једној страни представници српских политичких партија СНС, ДСС и СПС, а на другој жутаре, чанкови лсв и мађарско вијеће, ту се први пут отворено и јавно рекло „Република Војводина“!?x-(
  Па коме ти онда овдје постављаш и глорификујеш то антисрпско пашче?
  Због твог антисрпског дјеловања на Фронталу, ја сам предлагао да ти блокирају налог, али јбг. људи се праве демократични, па зато пролазе те твоје циничне подвале код доста неинформисаних људи из РС који не знају ни шта се у њиховој кући ради, а камоли да знају шта спремају твоји чанци и опанци у Србији!

 25. rammstein, 24.04.2013. 23:50:03

  “Због твог антисрпског дјеловања на Фронталу, ја сам предлагао да ти блокирају налог…“

  Величање Хитлера је иначе просрпско дјеловање на Фронталу.

  “… па зато пролазе те твоје циничне подвале код доста неинформисаних људи из РС који не знају ни шта се у њиховој кући ради, а камоли да знају шта спремају твоји чанци и опанци у Србији!“

  Овдје су неки призивали Вучића у РС, а моје циничне ‘подвале’ имају само један циљ, а он је да неинформисани људи из РС схвате ко је и шта је Вучић. Чанак и Чеда су за њега СРБЕНДЕ. Није Чанак признао Косово него Вучић.

 26. Прво, није никакво величање рационално тумачење оснивача радничке партије у Њемачкој и не само да немам ништа против ставова ДАП-а, него наводим најбоље примјере из његовог концепта, пошто сам ја из радничке породице, за разлику од тебе комуњарског потомка, сваки радник данас би требао знати да је право годишњег одмора изборио лично Адолф Хитлер кроз програм рада ДАП-а!

  Твоје мишљење о Вучићу је нама небитно, а ти покажи народу Србије ко је и шта је Вучић, тамо је изабран, није на Фронталу!
  Покушај тамо поредити Вучића и чеду па ћеш видјети како ћеш се провести, уосталом Вучић ужива 43% подршке Србије, то је већ њихова ствар!
  Ствари око Косова се дијеле само на лоше и ништа више, какав чеда, чанак, вук, курац, палац… Разлика између њиховог и Вучићевог става је та, што се ови твоји залажу за признавање Косова, а онда у том признатом од стране Србије Косову, покушају нешто испословати за Србе као мањину „сусједне државе“. „Косово је сусед Србије“ парола је твојих патриЈота!
  Док је Вучићев став, да се не признаје Косово, али се Срби препуштају мање више законима шиптарске већине, исти курац друго паковање, према томе, питање шта је поента и бољитак чеда-чанак-вук? Ништа!
  Али је разлика у томе што чеда-чанак-вук исти тај косовски рецепт спремају за Војводину, док је ту став Вучића сасвим другачији!

 27. „Ни сама Русија није могла да прекраја границе при распаду СССР-а, те су многи Руси остали ван граница и без држављанства. Прецијенили смо своје снаге око Косова деведесетих и раније и то се више не смије десити”, сматра Дачић.“

  Која дрскост, каква лажи и вријеђање здравог разума!… Невјероватно је да један узоран пионир не познаје чињенице, поредећи Србију и СССР, умјесто Србију и Русију – као водеће републике у њиховим бившим заједницама: Југославији и СССР. Чак и Јелцин није успио да изгуби дио територије Русије, али је зато Дачић, са екипом земљодаваца, успио да то учини за кратко вријеме, дајући и земљу и народ.

 28. (IM)POTENTNA SRBIJA

  Bio sam klinja, ali se vrlo dobro sećam kada sam jedom bio kod lekara a doktor me upitao da li se „dižem ujutru“. Onako stidljivo sam mu dao pozitivan odgovor. Kasnije, kada sam već postao zreliji, shvatio sam koliko je to „dizanje“ bitno i značajno i to ne samo za mene, već i za druge. Isto tako dobro pamtim kada je Srbija bila aktivna i kada joj nije mnogo trebalo da se „digne“.
  Na ulici, parku, šumi, mostu, trgu, ma – k’o mladić koji je tek izašao iz puberteta! Ma sećam se kada je Srbija stajala USPRAVNO i PONOSNO i pred kordonima policije koji su čuvali „mladu“ od „silovanja“! Dizalo se bre studentima, radnicima, seljacima, šefovima, pa čak i penzionerima, prosto bili smo jedna zdrava potentna zemlja. Nije joj mnogo trebalo, i mali povod joj je bio dovoljan, i eto je: Budi se! DIŽE SE!
  Nešto se desilo sa Srbijom, postala je čini mi se ne zainteresovana za ono što se dešava oko nje, tako bar deluje. Pa i kad naleti dobra „prilika“ ona nešto pokuša, ali sve je to „miltavo“, nikako da „uleti“ u srž problema! Primetio sam da se Srbija digne samo kada na ulicu izađu prederi i lezbejke, meni je sve to malo čudno, nismo valjda počeli da se „ložimo“ na njih!? Srbija je postala kao žena koja izbegava svoju bračnu obavezu: „Ne dragi večeras, boli me glava“, „Dragi ceo dan sam radila, sutra ćemo“, „Dragi pa radili smo to pre 10 godina, šta hoćeš“, i okrene se na drugu starnu kreveta i utone u san.
  Kada će se Srbija probuditi i kada će se ponovo dići, kada će ponovo stajati USPRAVNO i PONOSNO? Možda nikad? Možda joj je promenjen pol, to je sad moderno, zar ne!? Neću da tražim uzroke, ali dijagnozu znam: Srbija je IMPOTENTNA! Posledice toga, svima su dobro poznate.
  Ipak se nadam da je ovo samo prolazna faza koju će Srbija prevazići, jer dizanje nije zdravo i značajno samo za „nju“, nego i za druge, jer „dizanjem“ izmamićemo osmehe na licima drugih a zadovoljstvo biće obostrano! A užitak koji sledi posle „dizanja“ nije baš tako lako opisati rečima, zar ne?

 29. „Сљедећа ствар ће бити притисак на Републику Српску. Биће притисци да се ревидира Дејтонски споразум.“

  Aко занемаримо Сема Певеца Првоошуреног, одлични коментари, али занимљиво да нико није поменуо ову веома опасну реченицу, која може много да значи, посебно ако знамо да је Дачић спреман да игра игру Андрићеве Аске како би се спасао од робије. Андрића му је потиснуо Халид Бешлић, а и да је прочитао, не би схватио.

  “Да Слободан Милошевић није увео санкције вођама Срба у Босни и Херцеговини, када су муслиманско-хрватске војне снаге биле пред Бањом Луком, данас не би било ни Дејтонског мировног споразума, али ни Републике Српске”

  Невјероватно да Милошевићев портпарол не познаје основне догађаје из времена обављања ове дужности. У вријеме увођења санкција на Дрини муслиманско-хрватске снаге су биле далеко од Бање Луке, а санкције су наметнуте управо због одбијања Венс-Овеновог плана, који је подразумјевао 10 српских енклава у БиХ и ни приближно није подразумјевао оно што смо добили Дејтонским споразумом, а то је Република Српска са високим нивоом државних елемената.

  „Ни сама Русија није могла да прекраја границе при распаду СССР-а, те су многи Руси остали ван граница и без држављанства.“

  Па Русија није ни прекрајала границе, а ето, то није дозвољено ни Србији. Али шта је онда формирање независне квазидржаве Косово него прекрајање граница?

  Вјероватно је и овај интервју дао у моментима пијанства. Њега чак није ни потребно уцјењивати. Довољно му је налити који вискић и он ће потписати и брак с Екремом Јеврићем. Човјек је опасан по милионе људи и треба га што прије уклонити с власти. И не само њега.

 30. И још мало на задану тему:

  „Ovaj politički ludak je ponosan što je ležao na podu i što je tako navodno branio naše nacionalne interese i interese našeg naroda na Kosmetu. Svaki normalan čovek bi se ovoga stideo, odnosno svaki ozbiljan srpski političar nikada ne bi pristao na ovakva poniženja.

  Šta nam govori ova patos srceparajuća scena, gde Prvi potpredsednik Vlade leži, u firmiranom odelu od nekoliko hilljada evra, na patosu briselske kancelarije za pregovore?

  Govori nam sve. Za one koji znaju da misle i koji razumeju sve detalje u pregovorima. Govori nam da briselske birokrate srpske pregovarače doživljavaju kao stoku, ološ, fukaru, bitange, probisvete i kurvine sinove, koje treba poniziti, uceniti, držati pod kontrolom, pretiti im i držati ih pod opsadnim stanjem, dok ne popuste i sve potpišu. Kada ispred države imate takve pregovarače, onda je to siguran dokaz da ćemo sve izgubiti u pregovorima, kao što su izgubili svi prošli srpski pregovarači.

  Pregovarači Velikog Brata primenjuju uvek isti recept za ubeđivanja srpskih pregovarača, jer imaju perfekto urađen psihološki portet tih naših skotova.“

  http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9899:patos&catid=144:reagovanja&Itemid=123

 31. drazen78bl, 02.05.2013. 00:29:39

  Тако је Дражене, тај дачић смрад треба знати да су управо те њихове односно његове(мудре):-o санкције првенствено и довеле те муслиманско-хрватске снаге пред Бањалуку!
  Па тек онда да помене Дејтон у коме се његов шеф партије није баш прославио, од нове територије није добио ништа, без излаза на море, без децидног договора око Брчког, са исјецканом територијом РС муслиманским коридорима (Горажде) и на крају срамна предаја Српског Сарајева није нешто што би требало да служи на част, а поготово не да се он још тиме и јавно фали!

  Дејтон овакав каквим га сад ми гледамо јесте донекле добар за нас Србе, али је и прескупа цијена плаћена за то!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *