Ивановић: УНМИК-Косово најбољи назив за приштинске званичнике

Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Владе Србије Оливер Ивановић сматра да би за приштинске званичнике најбоље рјешење било да се на регионалним форумима појављују под именом УНМИК – Косово. "Сматрам да је најбољи назив под којим би се приштински званичници појављивали на регионалним форумима УНМИК – Косово, јер је УНМИК симбол Резолуције […]

понедељак, мај 30, 2011 / 08:40

Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Владе Србије Оливер Ивановић сматра да би за приштинске званичнике најбоље рјешење било да се на регионалним форумима појављују под именом УНМИК – Косово.

"Сматрам да је најбољи назив под којим би се приштински званичници појављивали на регионалним форумима УНМИК – Косово, јер је УНМИК симбол Резолуције 1244 Савета безбедности УН, као и читавог међународног присуства на Косову", изјавио је Ивановић за новосадски "Дневник".

Према његовом мишљењу, држава неће Албанцима признати документе са печатом "Република Косово" са којим би они могли путовати кроз Србију.

"Држава неће признати документе с печатом `Република Косово`, али ће, сигуран сам, изнаћи инвентивно решење, које ће дати прилику Албанцима да путују кроз Србију, али да истовремено не буду призната њихова косовска документа", навео је Ивановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *