Иванић Лајчаку: Не браните нам референдум

Предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић позвао је високог функционера ЕУ Мирослава Лајчака, да се у Републици Српској не забрањује референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ.   "Позвао сам га да се не забрањује референдум, с обзиром да је предсједник РС рекао да ће крајњи резултат свега бити Закон о измјенама и допунама Закона […]

петак, април 29, 2011 / 16:23

Предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић позвао је високог функционера ЕУ Мирослава Лајчака, да се у Републици Српској не забрањује референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

 

"Позвао сам га да се не забрањује референдум, с обзиром да је предсједник РС рекао да ће крајњи резултат свега бити Закон о измјенама и допунама Закона о Суду и Тужилаштву БиХ, што значи да нема укидања Суда и Тужилаштва БиХ и Одјела за ратни злочин", рекао је Иванић новинарима, након данашњег састанка са Лајчаком, који је и извршни директор за Европу и централну Азију у Заједничкој служби иностраних послова.

Иванић је рекао да је то толико минорно због чега не треба забрањивати референдум, истичући да се непотребно уопште и ушло конфликт ни око чега.

"Шта ће међународна заједница урадити остаје да се види, али ја сам против конфликта мислим да ће РС од тога имати штете, због чега сам и сугерисао Лајчаку да се не забрањује референдум", рекао је Иванић.

Иванић је додао да је са Лајчаком разговарао и у вези формирања власти на нивоу БиХ, закључујући да му је сасвим јасно да до љета или до јесени та власт неће бити формирана и да кључну одговорност зато сносе побједничке странке које очито из неких својих разлога не желе да формирају власт.

Након састанка са Иванићем, Лајчак није давао изјаве за новинаре./крај/мс/мирОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *