Истрага се неће ограничити само на трговину органима

Истрага тима Европске комисије за испитивање трговине људским органима на Косову и Метохији неће бити ограничена само на трговину органима, већ ће обухватити све злочине почињене над Србима, који су описани у извјештају специјалног извјестиоца Дика Мартија, пише „Политика“. У ком правцу ће ићи истрага јуче је предсједнику Србије Томиславу Николићу пренио главни тужилац специјалног […]

петак, октобар 19, 2012 / 12:35

Истрага тима Европске комисије за испитивање трговине људским органима на Косову и Метохији неће бити ограничена само на трговину органима, већ ће обухватити све злочине почињене над Србима, који су описани у извјештају специјалног извјестиоца Дика Мартија, пише „Политика“.

У ком правцу ће ићи истрага јуче је предсједнику Србије Томиславу Николићу пренио главни тужилац специјалног истражног тима Европске комисије за испитивање трговине људским органима на Косову и Метохији Клинт Вилијамсон.

"Политика" сазнаје да је у кабинету тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића договорена динамика истраге у наредном периоду, односно будући кораци о заједничком раду на терену у централној Србији.

Вилијамсону су пренесене конкретне информације до којих је дошао српски истражни тим, а он је детаљно обавијестио Вукчевића о свему што је његов тим до сада урадио у истрази о трговини људским органима, као и о проблемима на терену.

Извори овог листа закључују да је ријеч о информацијама које чине крупан корак напријед у овој истрази, те да су обојица тужилаца веома задовољна јучерашњим разговорима.

О чему се конкретно причало, ниједан од тужилаца није желио да саопшти, јер је договорено да се у интересу истраге јавности дају само "протоколарне изјаве".

Лист наводи да би у наставку истраге на терену у централној Србији требало да раде по тројица оперативаца из српског тужилаштва, као и из тима тужиоца Вилијамсона.

Гдје ће тачно оперативци истраживати није прецизирано, али се под "радом на терену" подразумијевају и територија Косова и Албаније.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *