ИСТОК ЗАПАД (EST-OUEST)

Рат (Други свјетски) је прошао. И Стаљин се предомислио, јер СССР треба паметних и образованих људи. Даје опрост свим бјелогардејцима, који су се повукли у иностранство. Ова прича прати судбину оних придошлих из Француске. Један од њих је љекар, који има жену Францускињу. По доласку, жену оптужују за шпијунажу. Само на његово инсистирање, успијева да […]

понедељак, август 15, 2011 / 05:23

Рат (Други свјетски) је прошао. И Стаљин се предомислио, јер СССР треба паметних и образованих људи. Даје опрост свим бјелогардејцима, који су се повукли у иностранство.

Ова прича прати судбину оних придошлих из Француске. Један од њих је љекар, који има жену Францускињу. По доласку, жену оптужују за шпијунажу. Само на његово инсистирање, успијева да је извуче. Настањују их у Кијеву, гдје он ради као фабрички љекар.

И ту брак пуца. Све је веома драматично, а Францускиња испрва никако то да схвати. Мисли да је још увијек у демократији. Шта год иста била.

Муж се спанђа с Рускињом, доушником из зграде. Жена с младим пливачем, чију је баку иста пријавила. Изабран је за наступ на Европском првенству, и поред тога што је потомак народних непријатеља.

Али накану за бјегство разоткривају и шаљу га на Црно море, гдје се пливачи припремају у карантину. И тамо му на памет падне идеја. Пливаће да заобиђе царинску службу.

Доцније се испоставља да је муж варао, само како је комшиница не би цинкарила тајној полицији, те организује бијег из Бугарске.

Филм је слинаво, емотивно-политичко ђубре…

 

(Редитељ: Режи Варжние; Улоге: Олег Мењшиков, Катрин Денев, Сергеј Бодров млађи)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *