Исто истраживање, двије најгледаније телевизије!

БНТВ и РТРС јуче су истовремено прогласиле своје информативне програме за најгледаније у Српској, на основу истраживања исте агенције у истом временском периоду. -Према подацима агенције Нилсен, централна информативна емисија "Дневник 2" у протеклом мјесецу била је најгледанији информативни садржај у Републици Српској. У стопу по гледаности пратиле су је и друге емисије Информативног програма: […]

субота, август 2, 2014 / 10:49

БНТВ и РТРС јуче су истовремено прогласиле своје информативне програме за најгледаније у Српској, на основу истраживања исте агенције у истом временском периоду.

-Према подацима агенције Нилсен, централна информативна емисија "Дневник 2" у протеклом мјесецу била је најгледанији информативни садржај у Републици Српској. У стопу по гледаности пратиле су је и друге емисије Информативног програма: "Круг", "Српска данас" и "Јутарњи програм", што чини Информативни програм Радио Телевизије Републике Српске најгледанијим информативним садржајем у Републици Српској – наводи се на сајту РТРС.

Као најгледаније забавне садржаје истичу преносе европског ватерполо првенства и финале Вимблдона, емитованих на њиховим таласима.

РТРС је подсјетила да збирни подаци истраживања агенције Нилсен за протеклих седам мјесеци нису потпуни јер агенција Нилсен није вршила истраживања о гледаности у периоду мајских поплава, што је потврђено званичним документом ове агенције.

Графикон на сајту РТРС приказује упоредне гледаности информативних емисија са главним ривалом БНТВ, на које ће они касније реаговати као неправилно поређење.

Сасвим супротан закључак из истраживања агенције Нилсен има БН Телевизија, која тврди да је у јулу била најгледанија ТВ станица у Републици Српској, а укупним удјелом у гледаности 16,43.

Највећи рејтинг гледаности и даље је имао информативни програм, тврде у БНТВ, додајући да исто мјесто држе и у укупном збиру за протеклих 7 мјесеци, са удјелом 15,02.

-Дневник 2 БН ТВ у јулу био је најгледанији са шером 24,84. Информације о гледаности коју је вечерас објавио РТРС нису обрађене на нивоу шера (удјела гледаности) како се то иначе ради годинама,чак неке емисије нису адекватно ни поредане. Дневник 1 РТРС је у 12:00,а Дневник 1 БН ТВ је у 16:00, док је РТРС поредио свој Дневник 1 и Подневне новости БН ТВ у 12:00, а кратке вијести и Дневник никада не могу бити исто – саопштено је на сајту БНТВ.



0 КОМЕНТАРА

 1. Koliko vidim BN TV je naveo zbirnu gledanost cijelog programa sa jasnom oznakom „sher“ istu onakvu kakvu je prosli mjesec objavio i RTRS.Medjutim,RTRS je ovaj put izbjegao da kaze ukupnu gledanost programa,a cifre koje je iznio za razliku od prosli put nisu izrazene ni u „sheru“ niti u bilo cemu drugom,tako da je ostalo nepoznato sta znaci 7,77 (cega 7,77)
  Ocigledno da je RTRS pokusao da izmanipulise javnost!?
  Pogledajte samo njihov izvjestaj od juna i ovaj od jula i vidjecete da nesto ne stima!?
  BN TV je imala isto mjerilo kao i za svaki svoj predhodni izvjestaj,a to je bio „sher“

  Kako se zove jedinica mjere kod RTRS-a nismo uspjeli vidjeti!?

  Jos je cudnije da se jedan javni servis tako navelentno poredi sa komercijalnim medijem!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *