Ирска планира отпуштање 23.500 државних службеника

Ирска ће у наредне четири године смањити број запослених у државној служби за 23.500 и извршиће реорганизацију близу 50 државних агенција, саопштила је Влада у Даблину. Износећи детаље плана реформе јавног сектора, што је један од низа мјера штедње које од те земље захтијевају Европска унија и Међународни монетарни фонд у замјену за финансијску помоћ, […]

петак, новембар 18, 2011 / 08:23

Ирска ће у наредне четири године смањити број запослених у државној служби за 23.500 и извршиће реорганизацију близу 50 државних агенција, саопштила је Влада у Даблину.

Износећи детаље плана реформе јавног сектора, што је један од низа мјера штедње које од те земље захтијевају Европска унија и Међународни монетарни фонд у замјену за финансијску помоћ, ирски премијер Енда Кени је изјавио да ће у склопу тога такође бити окончан и неуспјели програм децентрализације, као и да ће бити смањен годишњи одмор за неке државне службенике, пренио је Ројтерс.

Кени је додао да реално држави недостаје новца и да то захтјева и да влада понесе дио терета уштеде, али такође ћемо искористити ову прилику да примјенимо реформе које је давно требало да буду спроведене.

До 2015. ће укупна уштеда на платама за државне службенике износити 2,5 милијарди евра годишње, изјавио је министар за јавну потрошњу и реформе, Брендан Хаулин. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *