Иран подржава побуну, али не подржава интервенцију у Либији

Ирански духовни вођа ајатолах Али Хаменеи изјавио је да Иран осуђује војну интервенцију у Либији и додао да техеранске власти подржавају побуну у тој земљи. „Иран осуђује војну интервенцију западних земаља, јер те земље желе да у њихове руке допадне либијска нафта”, рекао је Хаменеи. Он је нагласио да Иран подржава либијски народ који се […]

понедељак, март 21, 2011 / 17:43

Ирански духовни вођа ајатолах Али Хаменеи изјавио је да Иран осуђује војну интервенцију у Либији и додао да техеранске власти подржавају побуну у тој земљи.

„Иран осуђује војну интервенцију западних земаља, јер те земље желе да у њихове руке допадне либијска нафта”, рекао је Хаменеи. Он је нагласио да Иран подржава либијски народ који се побунио против свог лидера Муамера Гадафија.

Ајатолах је рекао да да Иран подржава сваку побуну у региону који има слоган „ислам и слобода” и да Иран не прави „разлику између шиита и сунита”.

Хаменеи је казао да је амерички предсједник Барак Обама „лагао” када је изјавио да подржава ирански народ у свом обраћању поводом иранске нове године.

„Амерички предсједник рекао је да подржава ирански народ. Они (Американци) тврде да су противници диктатора и пријатељи народа, али лажу”, рекао је Хаменеи.

Према његовим ријечима, Вашингтон је до краја подржао предсједнике Египта и Туниса, Хоснија Мубарака и Бена Алија, који су морали да напусте власт под притиском уличних протеста. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *