Иран оборио свог “Ф-117“, само је беспилотни

Иранска државна телевизија приказала је снимак оборене лет’јелице за коју тврде да је америчка шпијунска летјелица оборена раније ове седмице. На снимку који траје дуже од два минута, неколико иранских званичника врши преглед, како се наводи, високотехнолошке летјелице „РQ-170”, која изгледа неоштећено. Главнокомандујући ваздухопловне дивизије иранске Револуционарне гарде генерал Ами Али Хаџизадех рекао је да […]

петак, децембар 9, 2011 / 06:45

Иранска државна телевизија приказала је снимак оборене лет’јелице за коју тврде да је америчка шпијунска летјелица оборена раније ове седмице.

На снимку који траје дуже од два минута, неколико иранских званичника врши преглед, како се наводи, високотехнолошке летјелице „РQ-170”, која изгледа неоштећено.

Главнокомандујући ваздухопловне дивизије иранске Револуционарне гарде генерал Ами Али Хаџизадех рекао је да је америчка летјелица оборена пошто јој је постављена „електронска засједа”.

Он тврди да је летјелицом управљано из Авганистана и преко америчких сателита.

Ирански државни радио јавио је раније да је летјелица откривена изнад града Кашмара, око 225 километара од границе са Авганистаном.

Америчке власти признале су да су изгубиле једну беспилотну летјелицу, али прво су демантовали да се то десило у Ирану.

Независни војни аналитичари у САД кажу да Иран сада има прилику да сазна много о америчкох технологији за шпијунирање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *