Ирак: Четири бомбашка напада

Најмање девет људи убијено је данас, а 17 је рањено у четири, готово истовремена, бомбашка напада у западном ирачком граду Рамади, потврдио је ирачки локални званичник. Извор из ирачког министарство унутрашњих послова у Багдаду рекао је агенцији Ројтерс да су двије бомбе експлодирале поред пута код војног контролног пункта између главне пијаце и покрајинских владиних […]

петак, јун 3, 2011 / 14:02

Најмање девет људи убијено је данас, а 17 је рањено у четири, готово истовремена, бомбашка напада у западном ирачком граду Рамади, потврдио је ирачки локални званичник.

Извор из ирачког министарство унутрашњих послова у Багдаду рекао је агенцији Ројтерс да су двије бомбе експлодирале поред пута код војног контролног пункта између главне пијаце и покрајинских владиних канцеларија у Рамади, 100 километара западно од Багдада.

Убрзо после тога аутомобил-бомба активиран је у близини возача тог возила, док је четврта бомба, такође дјело бомбаша самоубице, експлодирала у возилу у близини главне болнице у Рамадију гдје су спасиоци журили да пренесу жртве ранијих експлозија.

Локални ирачки званичник тврди да иза напада стоји Ал каида.

„Они увијек изводе вишеструке експлозије како би нанијели велике губитке, ако је могуће снагама безбједности и цивилима”, рекао је замјеник гувернера провинције ал Анбар Хикмет Калаф у изјави за британску агенцију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *