Инцко: Вјера и вјерници да се склоне од политике

Високи представник у БиХ Валентин Инцко рекао је да вјерске организације могу помоћи да се у Сарајеву и БиХ поново изгради традиција инклузивности и да обнова богомоља представља легитиман дио послијератног опоравка и помирења. Инцко је изразио увјерење да вјерници и вјерске организације имају много значајнији и позитивнији утицај на друштво када се фокусирају на […]

субота, новембар 19, 2011 / 16:38

Високи представник у БиХ Валентин Инцко рекао је да вјерске организације могу помоћи да се у Сарајеву и БиХ поново изгради традиција инклузивности и да обнова богомоља представља легитиман дио послијератног опоравка и помирења.

Инцко је изразио увјерење да вјерници и вјерске организације имају много значајнији и позитивнији утицај на друштво када се фокусирају на основне истине, умјесто на уске дневнополитичке циљеве.

"Вјерске организације могу помоћи да се поново изгради традиција инклузивности у Сарајеву и БиХ, јер могу изворно посвједочити примат љубави која је у самом срцу њиховог вјеровања", рекао је Инцко јуче у Грацу обраћајући се учесницима трибине, коју је организовао Савјет за међурелигијски дијалог.

Инцко је закључио да "није довољно не мрзити" и нагласио да је неопходно да вјерници буду активни поборници поруке љубави и разумијевања, саопштено је из ОХР-а.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *