Инцко: Специјални умјесто високог представника

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да је Савјет за провођење мира у БиХ данас у потпуности подржао ојачано присуство ЕУ у БиХ, путем канцеларије специјалног представника. Инцко је рекао да ће Брисел у наредних неколико седмица именовати новог шефа делегације ЕУ у БиХ који ће преузети његова овлаштења специјалног представника ЕУ. Високи […]

среда, март 30, 2011 / 18:21

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да је Савјет за провођење мира у БиХ данас у потпуности подржао ојачано присуство ЕУ у БиХ, путем канцеларије специјалног представника.

Инцко је рекао да ће Брисел у наредних неколико седмица именовати новог шефа делегације ЕУ у БиХ који ће преузети његова овлаштења специјалног представника ЕУ.

Високи представник је истакао, да ће нови специјални представник имати инструменте за одређене санкције, као и ново особље од двадесетак чланова.

Инцко је на конференцији за новинаре навео да на данашњој сједници Савјета за провођење мира није директно било ријечи о затварању ОХР-а.

ПИК је пружио пуну подршку Инцковој одлуци да суспендује одлуке ЦИК-а у вези са формирањем власти у Федерацији БиХ.

Савјет за провођење мира оцијенио је да је од претходног засједања, од децембра прошле године, у прогаму "пет плус два" једино остварен напредак код питања Брчко дистрикта.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *