Инцко: Распад БиХ представљао би постхумну побједу Милошевића

Било какав разговор о распаду БиХ представљао би постхумну побједу Слободана Милошевића, сматра специјални изасланик ЕУ у БиХ Валентин Инцко. Инцко је у Бриселу поручио да би распад БиХ био неприхватљив за међународну заједницу. "То би представљао постхумни тријумф Милошевића. Уколико би се у региону створила нова држава, то би био тријумф бившег лидера Срба […]

понедељак, април 4, 2011 / 21:34

Било какав разговор о распаду БиХ представљао би постхумну побједу Слободана Милошевића, сматра специјални изасланик ЕУ у БиХ Валентин Инцко.

Инцко је у Бриселу поручио да би распад БиХ био неприхватљив за међународну заједницу.

"То би представљао постхумни тријумф Милошевића. Уколико би се у региону створила нова држава, то би био тријумф бившег лидера Срба у БиХ Радована Караџића, рекао је Инцко новинарима у Бриселу.

Он је изразио жаљење због, како је рекао, тврдоглавог одбијања Фудбалске федерације БиХ да се реформише, што је довело до суспензије репрезентације БиХ из међународних такмичења.

"Веома ми је жао због тога. Ако постоји неколико питања по којим се готово сви Босанци могу сложити, то су европска агенда и фудбал", рекао је Инцко.

Због немогућности у посљедњих шест мјесеци да се формира централна власт у БиХ, ова држава "касни" за остатком региона у европским интеграцијама, упркос ресурсима који овој земљи нуде "огроман потенцијал", рекао је Инцко.

"Морамо Босни дати шансу", рекао је високи представник у БиХ.0 КОМЕНТАРА

 1. Господине Инцко, ево велика већина српског и хрватског народа не жели овакву БиХ. Шта ћемо сад?
  Хоћемо ли нас избрисати?
  Да ли је овдје битно оно што МИ желимо или оно што ВИ желите?
  Имам ја бољи приједлог како би избјегли да Милошевић постхумно побиједи. Хајмо ми направити државу „од Вардара па до Триглава“.
  Одмах имате мој глас за такву државу.

 2. Ово је примјер за БЕЗОБРАЗЛУК! То би била побједа здравог разума, ово није држава, ово је неуспјели експеримент тренутно на ивици рата!
  Говори о неприхватљивости нове државе, а истовремено се гурају АП КиМ и АП Војводина из Србије у самосталност!

 3. Овај штајерски Пферд (да не кажем коњ) намјерно заборавља да би то представљало и побједу Фрање Туђмана!x-(
  Али добро, то му је рефлекс припрема у ватиканској централи…
  Слобо у „конаћници“ односи побједу. И у Србији и на Балкану уопште, јер то је логика историјског клатна. Ту ни Инцко нити све папе не могу ништа!

 4. Дефинитивно је задојен сарајевском ћаршијском причом као и сви до сад. Господине, спаси нас својих лекција демократије и принципа европске државе, боље ти је да само посматраш сигурно цијепање вјештачке БиХ којој сат откуцава све брже и гласније. Марш у Остерајх!

 5. Дефинитивно је задојен сарајевском ћаршијском причом као и сви до сад. Господине, спаси нас својих лекција демократије и принципа европске државе, боље ти је да само посматраш сигурно цијепање вјештачке БиХ којој сат откуцава све брже и гласније. Марш у Остерајх!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *