Инцко: Предузећу кораке против Српске!

Високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко изјавио је да ће, ако Република Српска не одустане од референдума, бити принуђен да предузме кораке да би спријечио то гласање и упозорио да би лидерима РС могле бити уведене санкције. Инцко је оцијенио да је БиХ суочена с најтежом кризом од окончања рата због, како је […]

петак, април 29, 2011 / 11:11

Високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко изјавио је да ће, ако Република Српска не одустане од референдума, бити принуђен да предузме кораке да би спријечио то гласање и упозорио да би лидерима РС могле бити уведене санкције.

Инцко је оцијенио да је БиХ суочена с најтежом кризом од окончања рата због, како је рекао, сецесионистичке политике босанских Срба која парализује земљу.

“Ово је дефинитивно најозбиљнија криза од потписивања Дејтонског споразума”, изјавио је Инцко у интервјуу британском листу “Гардијан”.

“Никад раније није било планова за такав референдум, чији је циљ да поништи сва достигнућа. Он доводи у питање улогу високог представника и могао би бити директан напад на Дејтонски споразум”, рекао је он и додао да ће поништити тај закон.

Нови изасланик ЕУ за Балкан Мирослав Лајчак требало би данас да посјети Бањалуку како би, како је навео “Гардијан”, позивајући се на високе дипломате, “наредио предсједнику РС Милораду Додику” да откаже гласање.

“Надам се да ће га Лајчак (данас) одговорити од тога, иначе ћу бити принуђен да реагујем. Закон (о референдуму) биће поништен. Рок за то не смије бити дуг, највише 10 дана”, рекао је Инцко.

Британски лист је пренео да се очекује да ће Лајчак упозорити Додика да би, ако буде пркосио међународној забрани референдума, он и његови сарадници могли да се суоче са санкцијама ЕУ попут забране путовања и замрзавања имовине и рачуна у банкама.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Zašto ćeš preduzeti korake protiv Srpske? Preduzmi protiv onoga ko nas je, ne pitajujući nikoga nizašto, doveo do toga.Da želiš dobro srpskoj davno bi ti kaznio njene lidere i upitao ih: otkuda stotine hiljada nezaposlenih,otkuda minusi u svakom budžetu, pitali bi ih za kriminal, korupciju, nepotizam , za bijeddu i sirotinju izazvanu njihovim namjernim destruktovnim radom,za rasipništvo, samovolju, despotizam…
  Ograničavate rast tzv penzija i boračkih dodataka. Zašto ne kažete administracija vladina ne može imati veću platu nego prof u školama?
  Ne, vama je u nteresu da mi ekonomski, moralno, demografski nestanemo. I zato si sa dodikom u talu.
  Kažete, pa vi ste ga izabrali, ali i dopustili ste mu da silne naše pare potroši na izbore.
  Ne kažnjavaj Srpsku, već sebe i onoga s kim si radio u dilu , na našu štetu.

 2. prijedor, 29.04.2011. 13:14:05

  Одлично написано.Инцко овом изјавом диже само цијену рекета,а кад буде исплаћен он и камарила око њега,зажмириће као некад Лајчак.Да вас не знамо,можда би неко и повјеровао да сте супротстављене стране.

 3. Odlicno Incko. Ja godinama trubim da demokratija ne postoji, odnosno da je zapad demokratija. Dakle demokratsko je samo ono sto ide niz dlaku zapadu. A ti si sad na najboljem putu da moju tvrdnju dokazes.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *